“Межигір’я” стане державним парком-пам’яткою

Поділитися

Кабінет міністрів (КМ) погодив клопотання Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів про створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення на території урядової резиденції “Межигір’я”.

Про це стало відомо з повідомлення Урядового порталу за підсумками засідання КМ під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля 24 червня 2022 року.

“Міндовкілля, за ініціативи Прем’єр-міністра, розпочинає офіційний процес перетворення Урядової резиденції “Межигір’я” у державний парк-пам’ятку.

Mezhyhirya Residence in Ukraine with green garden

Сподіваюся, що вже найближчим часом улюблене місце українських та іноземних туристів на Київщині стане природоохоронною територією, приміром, як “Феофанія”, “Маріїнський парк” чи “Голосіївський ліс”, – заявив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.
Подробиць розпорядження Кабміну наразі немає – на час виходу цієї новини відповідний документ на Урядовому порталі ще не був опублікований.

Житло під виглядом готелю: тернопільська будівельна компанія “Креатор-Буд” хоче освоїти 18 гектарів землі в Святошинському районі Києва

Поліція провела рейди нічними клубами: вручили 219 повісток чоловікам