Так просто! Забезпечуємо в домі ідеальний мікроклімат

Поділитися

Наше самопочуття залежить не тільки від власного здоров’я, фізичної активності, особливостей харчування та екології. Повітря, яким ми дихаємо в своєму домі, також здатне покращити чи погіршити стан. Що потрібно зробити, щоб в домі завжди був ідеальний мікроклімат — читайте далі.

Яким чином мікроклімат впливає на здоров’я людини

Кількість свіжого повітря, що потрапляє в дім, рівень вологи, температурні показники – все це безпосередньо впливає на мікроклімат в приміщенні. Якщо він оптимальний, енергія організму витрачається на важливі внутрішні процеси замість того, щоб адаптуватись до зовнішніх умов. Наприклад, літня спека та морозна зима потребують багато зусиль, щоб у тілі активізувались механізми терморегуляції. Внаслідок цього людина швидко втомлюється, в неї знижується увага. Але цим негараздам можна запобігти наступними способами.

Вазони з квітами

Кімнатні рослини здатні очистити повітря й наситити його киснем. Папороть, цикламен, фіалка сприяють підвищенню вологи в приміщенні, адже вони не тільки самі полюбляють воду, але й готові поділитися нею через своє листя з навколишнім середовищем.

Вологе прибирання

Оптимальний показник вологи в повітрі становить 60%. Але головне, щоб він хоча б не опускався нижче 40%. Тому, якщо ви ще не придбали в Алло у Львові кліматичну систему з функцією зволоження, прибрати пил, знищити бактерії та освіжити повітря допоможе регулярне вологе прибирання.

Вентиляційна система

Забезпечити свіжим повітрям приміщення та створити в ньому здорову атмосферу здатна й невелика система з рекуперацією тепла або габаритна система вентиляції.

Очисники повітря

Ці прилади також допомагають підтримувати в домівках комфортний мікроклімат. Вони здатні відфільтровувати бактерії та віруси, знищувати неприємні запахи й регулювати рівень вологи.
Дехто із сучасних виробників пропонує увазі споживачів очисники з НЕРА-фільтрами, здатними ефективно виловлювати частинки пилу. Завдяки стримерній технології шкідливі речовини, що потрапили на фільтр, окислюються й швидко видаляються з повітря.

Кондиціонери

Оптимальна температура повітря, за рекомендацією ВОЗ, становить 18–22 °C. Вищі показники негативно впливають на здоров’я людини й можуть викликати респіраторні захворювання. У людей похилого віку й тих, хто знаходиться в групі ризику, може спостерігатись серцевий напад.
Хороший блок працює без протягів і може використовуватись власне як вентилятор. Додатковою перевагою сучасних кондиціонерів є ефект флотації. Тобто потоки повітря автоматично розподіляються по всім приміщенням, що стабільно забезпечує в домі комфортний мікроклімат.
Перед тим, як купувати кондиціонери у Львові потрібно визначитись, який саме мікроклімат є оптимальним у певному домі. Для цього враховуються побажання кожного його мешканця. А під час покупки приладу краще вибрати той, що охоплює повний діапазон режимів. Він дозволить відрегулювати температуру,

Україна отримала від міжнародних партнерів 97 тисяч протитанкових систем, що “більше, ніж танків в усьому світі”

Американська гаубиця М-777 грізна сила в руках тернопільських артилеристів