Які мобільні додатки найпопулярніші серед українці

Поділитися

Рейтинг мобільних додатків за квітень 2022. Дані Kantar CMeter

Telegram наздоганяє Facebook за розміром аудиторії, а застосунок Дія вже є неодмінною частиною смартфонів українців.

💬 Telegram за останні місяці суттєво збільшив свою аудиторію (94% у квітні проти 89% у січні 2022 року) та майже наздогнав Facebook за охопленням.

🎼 У квітні українці стали частіше слухати музику. Додаток YouTube Music вперше потрапив до рейтингу одразу на 18-ту позицію.

TikTok продовжує набувати популярності в Україні. У квітні додаток для створення та перегляду коротких відео піднявся на 16-ту позицію, захопивши прихильність половини мобільних інтернет-користувачів.

Застосунок для електронних документів та державних послуг Дія нині можна вважати неодмінною частиною смартфонів українців. Охоплення застосунку збільшилося на 10% за три місяці й досягло позначки 84%.

💳 З подібними темпами зростає популярність додатку Google Pay для безконтактних оплат, яким у квітні користувалися 61% українців. На рівні з цим збільшення використання інтернет-банкінгу (Privat24, monobank та ін.)

З незначною різницею в охопленні до рейтингу потрапили одразу два оператори мобільного зв’язку Kyivstar (18-те місце) та Vodafone (20-те місце).

Chrome, Gmail, Viber незмінно є трійкою лідерів серед мобільних застосунків у квітні.

Також українці продовжують розв’язувати повсякденні задачі зі смартфона, користуючись послугами Нової пошти, OLX, Uklon Taxi, Сільпо та Helsi.me. Проте нині частота використання подібних додатків знизилася.

До 10 років позбавлення волі засуджено колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України за вимагання хабаря у мільйон доларів

Чому Наталка Мосейчук з телеканалу 1+1 просуває кремлівські наративи в ефірі національного телемарафону?