Тепла підлога та її переваги

Поділитися

Один з порівняно нових типів обігріву приміщення – тепла підлога. Така система встановлюється безпосередньо в стяжку, та швидко нагріває покриття. Всі необхідні елементи для монтажу такої систему можна придбати на сайті https://romstal.ua/. Спеціалісти інтернет-магазину «Ромстал» завжди допоможуть з рекомендаціями по вибору обладнання.

Типи теплої підлоги та принцип її роботи          

Така система опалення більш ефективна, ніж використання радіаторів. Батареї встановлення вздовж стін, тому їм потрібно багато часу для обігріву кімнати. Ламінат, паркет або плитка залишаються зовсім холодними, тому доводиться ходити в теплих шкарпетках або капцях.

На відміну від такої системи, тепла підлога нагрівається знизу, тому можна ходити навіть босоніж. Варто зазначити, що гріється не лише поверхня, але і повітря на висоту до 1,5 метри.

Існує два типи такої системи опалення: електрична та водяна. В першому випадку в стяжці прокладають спеціальні кабелі, які гріють бетон. У водяному типі використовуються гнучкі труби, які проходять в стяжці та гріють підлогу.

Один з різновидів електричної системи – використання спеціальних матів. Вони встановлюються не в бетонну стяжку, а під покриття (ламінат, паркет, плитка). Це дозволяє суттєво зменшити час нагріву та зекономити електроенергію. Крім того, такий спосіб монтажу дешевший.

Переваги системи опалення

Використання такої системи має багато переваг. Варто окремо виділити деякі з них:

  • непомітність обладнання (не потрібно ховати, як батареї опалення, які лише збирають пил);
  • швидкий нагрів кімнат;
  • тривалий термін експлуатації (до 50 років);
  • можливість ремонту (кабелі та труби ніколи не виходять з ладу при правильному монтажі, а терморегулятори та інші елементи можна легко замінити);
  • можливість використання разом з центральним опаленням тощо.

Головним недоліком теплої підлоги називають значні витрати електроенергії, але цей висновок піддається сумніву. Адже часто експлуатація такої системи вигідніша за центральне опалення.      

Тернопільський ухилянт заявив у поліцію на шахраїв, які двічі не зробили фальшиві документи

Подарункові обертання, їх види