“Інститут розвитку регіональної преси” запрошує на закритий тренінг “Журналістські розслідування про права людини: від визначення проблеми до підготовки історії”

Поділитися
ГО “Інститут розвитку регіональної преси” запрошує Вас на закритий тренінг “Журналістські розслідування про права людини: від визначення проблеми до підготовки історії”, який відбудеться 3-4 жовтня у Трускавці.
Мета – сформувати у журналістів розуміння основних понять міжнародного законодавства щодо злочинів проти людини та людства.
Зокрема, під час тренінгу ми поговоримо про значення свободи слова в умовах війни, ситуацію внутрішньопереміщених осіб: хто вони такі, в чому порушуються їх права та який це має вплив в подальшому. Доступною мовою пояснимо різницю між правами людини, міжнародним гуманітарним правом та міжнародним кримінальним правом. Допоможемо розібратися в особливостях роботи Європейського суду з справ людини, Комітету з прав людини та інших органів ООН, Міжнародного кроимінального суду. Зупинимось на обмеженнях прав людини в умовах війни: розглянемо заяви про відступ від зобов’язань, визначених у Конвенції про права людини, і застосування цих відступів Європейським судом з прав людини. Наприкінці проведемо сесію стратегічного планування для того, щоб спрямувати журналістську діяльність на досягнення результатів у захисті прав людини, випрацювати загальне бачення майбутньої роботи та конкретних кроків по досягненню цього бачення, якою має бути Україна за два роки і що нам треба робити зараз. Спікери:
– Людмила Панкратова, медіаюристка, виконавча директорка ГО “ІРРП”,
– Оксана Максименюк – керівниця юридичного напряму ГО “ІРРП”,
– Сергій Заєць – адвокат-міжнародник. Захід відбудеться у Green Park Hotel, організатори забезпечують проживання протягом двох ночей (2/3 та 3/4 жовтня) та харчування, компенсують витрати на проїзд (квитки на автобус чи потяг окрім СВ). Для участі у тренінгу потрібно заповнити анкету за посиланням: https://forms.gle/2Y7pCuPGEuSAWZwi6
Також просимо подбати про придбання квитків та надіслати їх на електронну адресу асистента проєктів ГО “ІРРП” Дмитра Радченка radmitriy5@gmail.com Будемо раді бачити Вас!
Із повагою,
Інститут розвитку регіональної преси (ІРРП)
0

У Чорткові поховали Героя Назара Махневича

20 тисяч гривень бракує воїнам 24-ї бригади для купівлі автомобіля на передову