Про кримських захисників, які ціною свого життя захищали суверенність України та свободу нашого народу

Поділитися

Ми продовжуємо писати про кримських захисників, які ціною свого життя захищали суверенність України та свободу нашого народу. Після початку окупації Криму чимало громадян покинули півострів та взяли участь у війні на сході України – влітку 2014 року там загинув командир вертолітної ланки 16-ї окремої бригади армійської авіації, підполковник Андрій Бєлкін.

✈️ Уродженець Алушти з дитинства мріяв літати: після закінчення школи вступив до Харківського інституту льотчиків ВПС України на спеціальність «льотна експлуатація та бойове застосування літальних апаратів». Після випуску жив в авіаційному полку у Бродах, Львівська область. З 2007 року брав участь у миротворчій місії України при ООН у Ліберії.

💥Навесні 2014 року відправився служити в зону АТО/ООС: вивозив поранених, доставляв на місця лікарів, продукти, медикаменти та зброю. Активно брав участь у пошуково-рятувальних операціях цивільного населення та побратимів.

🚁 24 червня 2014-го командував екіпажем вертольоту Мі-8 МТ, яким доправив вантаж у район Слов’янська та забрав чотирьох фахівців Служби безпеки України, які встановлювали там телекомунікаційне обладнання. О 17:07 «63-й жовтий» злетів із гори Карачун. За три хвилини російські бойовики поцілили у нього ракетою з переносного зенітно-ракетного комплексу. Вертоліт вибухнув, впав поблизу Новоселівки і запалав, через що здетонував боєкомплект. Усі 9 людей на борту загинули. Процедуру впізнання проводили за експертизою ДНК.

В Андрія залишилися дружина, син і дві доньки. 5 липня воїна поховали у Радивилові на Рівненщині. На похорон із окупованого Криму приїхала мати бійця.

🕯 Ім’я Андрія Бєлкіна, який провів у небі понад 1000 годин, увічнене на Алеї Слави військових льотчиків, полеглих у ході війні на сході України, у Бродах на Львівщині. Президент України, указом № 599/2014 від 19 липня 2014, посмертно нагородив воїна орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Також Андрій посмертно нагороджений медаллю ВГО “Країна” “За визволення Слов’янська”.

Представництво висловлює безмежну шану захиснику за його мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності нашої держави.

Вічна слава тим, хто боронить Україну!

Стартував проект “Оцінка поглинання та утримання вуглецю степовими екосистемами”

Як війна вплинула на ринок праці у сфері сільського господарства?