KSE та Elliott School of International Affairs запустили спільну програму для українських науковців

Поділитися

Київська школа економіки долучається до програми підтримки українських науковців, що проводиться спільно зі Школою міжнародних відносин Елліотт університету Джорджа Вашингтона Elliott School of International Affairs, однією з провідних світових шкіл міжнародних відносин.

Під час зустрічі ректор Київської школи економіки Тимофій Брік та декан Школи міжнародних відносин Елліотт університету Джорджа Вашингтона Elliott School of International Affairs Аліса Айрес обговорили перспективи розвитку освіти та майбутню співпрацю між закладами.

Програма Інституту IERES спеціалізується на дослідженні сучасної української політики, суспільства та культури. Вона була створена у середині 1990-х років спільно з Фондом україністики Петраха (Petrach Endowment for Ukrainian Studies).

У відповідь на повномасштабне вторгнення Росії до України програма отримала суттєву підтримку завдяки створенню фондів школи Еліотта для переміщених учених. Загалом у майбутній програмі IERES по Україні візьмуть участь 20 українських науковців, 12 з яких будуть працювати на базі КЅЕ в статусі Non-Resident Fellow.

«Підтримка українських науковців у часи війни — важлива інвестиція в майбутнє України. Цього року ми раді надати можливості нашої Школи для дослідження України вченим, які постраждали від воєнних дій. Хочу подякувати Elliott School of International Affairs за таку можливість, ми надзвичайно раді цьому кроку», — зазначив Тимофій Брік, ректор Університету «Київська школа економіки».

«IERES і Elliott School of International Affairs підтримуватимуть українських науковців протягом багатьох наступних років завдяки щедрому подарунку сім’ї Сігал для заснування Фонду для науковців, які постраждали від війни в Україні», — зазначають в Інституті IERES.

Окупанти замінували вулик: вибуху не сталося завдяки бджолам

Другий лист Богдана Зізи