Кияни ввечері “прикрутили” споживання електроенергії на чверть

Поділитися

У понеділок, 10 жовтня, у вечірні години мешканці Києва та Київської області зменшили споживання електроенергії на 26,5%, ніж у звичайний осінній день. Про це повідомляє Укренерго.

Так, загальна потужність електроприладів, які споживачі добровільно (понад величину примусового обмеження) не вмикали в цей період, дорівнює потужності більше 93 тисяч електрочайників або 46 тисяч пральних машин.

“Це допомогло не перевантажувати працюючі електромережі та дозволило диспетчерському центру “Укренерго” збалансувати енергосистему в найкритичніший момент доби.

Дякуємо, друзі, за допомогу та вашу потужну підтримку. Вона необхідна зараз фахівцям “Укренерго”, щоб зменшити навантаження на працюючі мережі і дати час для аварійно-відновлювальних робіт на об’єктах, які сьогодні постраждали від масованого ракетного обстрілу ворога”, – заявили в компанії, повідомляє Економічна правда.

Там нагадали про необхідність зменшити споживання електроенергії у вечірні години з 17:00 до 23:00.

Потужні електроприлади, такі як праски, пральні машини, бойлери, обігрівачі, кондиціонери та інше краще використовувати в інший час, наприклад, вночі, коли рівень споживання в енергосистемі найнижчий, додали в Укренерго.

Україна дізналася суперників на відбір до Євро-2024 з футболу

12 жовтня у Луцьку відбудеться відкриття виставки “УПА. Боротьба, що триває”