Що робити, щоб покращити емоційний стан?

Поділитися

Стратегії самодопомоги

🧘🏻‍♀️1. Турбота про тіло.

Те, як ми почуваємося фізично, неодмінно має вплив і на емоційний стан. Тож бережіть себе й за наявності проблем зі здоров’ям звертайтеся до лікаря. Не варто відкладати турботу про себе на “після війни”.

🥑2. Турбота про раціон.

Збалансоване харчування — наступна складова у фундаменті самодопомоги щодо стабілізації емоційного стану.

⛹🏻‍♀️3. Фізична активність.

Збалансованим має бути не тільки харчування, а й фізичні навантаження. Але пам’ятайте, що як надлишок, так і недостатня кількість фізичної активності є однаково шкідливими для здоров’я. Тому намагайтеся знаходити в усьому золоту середину.

💊4. Скажіть “ні” безконтрольному прийому ліків, що знижують рівень тривоги й впливають на емоційний стан.

Пам’ятайте, що тільки лікар має право призначати вам антидепресанти або інші групи ліків та визначати дозування й термін прийому препаратів. Самолікування може призвести до погіршення стану.

📲5. Відмовтеся від постійного моніторингу новин.

Відпишіться від зайвих каналів, які здебільшого дублюють одну й ту саму інформацію. Створіть графік перегляду новин (наприклад, 15 хв. на день).

🛌6. Якісний сон.

Неможливо почуватися емоційно врівноваженим, якщо ви маєте проблеми зі сном. Тому дбайте про свій сон. За потреби зверніться до психотерапевта по кваліфіковану допомогу.

💆🏻‍♀️7. Відпочивайте.

Відновлюйте свої ресурси за допомогою речей, які вам приносять задоволення. За прогулянку на свіжому повітрі перед сном або перегляд цікавого фільму ваш організм неодмінно вам подякує.

🎼8. Слухайте музику.

Музика має вплив на наші почуття й здатна викликати появу різних емоцій. Створіть декілька музичних добірок, назвіть їх, наприклад: “Музика, що бадьорить”, “Музика для сну”, “Релакс”… Далі додайте в кожну зі створених добірок музичні твори, що викликають у вас певні емоції, й прослуховуйте їх для створення потрібного вам настрою.

Юлія Ворман, практичний психолог.

Mercedes-Benz йде з Росії

Лані приїхали до Тарутинського степу