У США вважають, що Україна дуже крута і стоїть за вбивством Дугіної

Поділитися

Американські спецслужби вважають, що вбивство Дар’ї Дугіної, дочки “ідеолога Путіна” Олександра Дугіна, було результатом таємної операції, проведеною кимось в українській владі. Про це повідомляє The New York Times із посиланням на співрозмовників в американській розвідці

Чиновники в США стверджують, що вони нічого не знали про підготовку такої операції, а якби і знали, то обов’язково відмовили б Україну він неї, повідомляє Українська правда.

Також вони переконують, що вже дорікнули українському керівництву за смерть Дугіної. Але, як пише видання, в українській владі заперечують свою причетність до вбивства. В США припускають, що за ліквідацією Дугіної може стояти якась окрема частина української влади, і решта може бути не в курсі справи.

Крім того, у Пентагоні скаржаться, що Україна не завжди ділиться з США своїми планами щодо війни проти Росії.
Деякі американські чиновники вважають, що насправді метою української влади було вбивство не Дугіної, а її батька, Олександра Дугіна, який вважається ідеологом “рашизму” і “мозком Путіна”. Виконавці, які підірвали авто з жінкою, думали, що вона сидітиме в машині разом з батьком.

Передісторія

У Підмосков’ї 20 серпня вибухнуло авто з Дугіною, дочкою “ідеолога Путіна” Олександра Дугіна, яка писала для російського пропагандистського RT.
В Офісі президента України заперечили причетність Києва до вбивства Дугіної.
Ексдепутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов заявив, що відповідальність за вбивство взяла на себе так звана Національна Республіканська Армія.
Російські слідчі заявили, що автомобіль, у якому загинула Дар’я Дугіна, дочка “ідеолога Путіна” Олександра Дугіна, підірвали дистанційно.
22 серпня російська ФСБ заявила, що вбивство дочки Олександра Дугіна Дар’ї підготовлено та вчинено українськими спецслужбами.

В Умані хасиди сплатили майже 10 мільйонів гривень туристичного збору

Збірна України стартує на чемпіонаті світу з дзюдо