В Україні з’явився додаток “єППО”, щоб повідомляти про ракети чи дрони ворога

Поділитися
Андроід-версія додатка єППО, яку розробила конструкторська група “Технарі”, пройшла верифікацію Гугла. Додаток єППО вже доступний на плеймаркет
Тепер кожний громадянин України може долучитись до протиракетної та протиповітряної оборони нашого Неба.
Як це працює?
Якщо ви побачили повітряну ціль, наприклад крилату ракету чи дрон камікадзе шахед, вам треба лише відкрити єППО на своєму смартфоні, вибрати тип повітряної цілі, направити смартфон у напрямку руха цілі та натиснути велику червону кнопку. Все. А через декілька секунд фахівці ППО побачать вашу відмітку на мапі, вона доповнить радіолокаційну інформацію і летаюча смерть буде збита.
Чому це необхідно?
Завдяки кривізні земної кулі всі локатори бачать низьковисотні повітряні цілі з короткої відстані. Тому крилаті ракети та бпла орків ховаються від нашей ППО на доволі малих висотах. Але побачити ракету чи дрон-вбивцю можемо ми, навіть тоді, коли їх тимчасово не бачать радари.
Що ми робитимемо за допомогою єППО?
Тепер кожен з нас може прийняти участь в побудуванні першої в Світі мережевої системи ППО, в якої будуть задіяні майже всі свідомі громадяни України. В нас є найкраща мотивація – жити самому і допомогти захистити інших українців. Треба тільки встановити додаток єППО на свій смартфон, за кілька секунд пройти авторизацію за допомогою Дії, натиснути “Тест” щоб переконатись, що все ок і бути готовим будь-коли сповістити зенитників про відому вам загрозу з Неба.
Навіщо потрібна авторизація в Дії?
Щоб вороги та різноманітні дурні не заважали зенитникам хибними цілями.
Чи відома ця система військовим, чи потрібна вона їм?
Так, ми робили єППО постійно консультуючись з справжними фахівцями нашої ППО, які зараз, з моєї точки зору, по досвіду та фаху є кращими в світі. З самого початку розробка була узгоджена с командуванням ОК “Південь” та старшими офіцерами Повітряних Сил ПВК “Південь”.
А коли буде версія для ІOS?
Сьогодні був першій тест єППО для айфонів. Тест був успішний. Сподіваюсь, “через 2-3 тижні” (с) іоs версія додатка буде вже доступна всім.
Прошу вас встановлювати додаток, поширювати інформацію та розповідати про єППО всім, кого знаєте. Разом ми захистимо наше Небо та збережемо життя наших громадян!

Другий лист Богдана Зізи

Як трансформується ставлення українців до декомунізації, УПЦ МП та націоналізму під час війни з Росією