Безкоштовне навчання у Словаччині для українців у 2023

Поділитися

Бажаєте отримати безкоштовну освіту у найкращих університетах Словаччини у 2023 році? Тоді поспішайте, бо вступна кампанія вже триває!

На старт, увага, вступна кампанія

У Європейському Союзі вже розпочався прийом перших заявок до університетів та Словаччини не виняток. Тому якщо ви завжди мріяли про
європейську освіту але не знали, де її отримати і як розпочати роботу над цим, то зараз саме час розібратися з усіма питаннями.
Головний плюс Словаччини у тому, що вона надає можливість здобути безкоштовну освіту для українців. Це важливий момент, бо багато
європейських країн за один навчальний рік беруть кілька тисяч євро. А навчання в Словаччині від “Free Student” дає можливість обрати будь-який державний університет, 100% гарантію вступу та повний супровід протягом усього періоду навчання.

У наших студентів великий потенціал

Сьогодні Словаччина для українців повністю відкрита. Це пов’язано з тим, що багато наших студентів дуже добре проявляють себе під час
навчання, а деякі з них отримують стипендії. Це чудова мотивація для того, щоб добре вчитися, проявляти себе і бути частиною активної, творчої та різнобічної молоді. Саме тому будь-який державний університет відкритий для іноземних студентів, які в майбутньому стають добрими фахівцями. Після закінчення у кожного свій шлях. Хтось залишається у Словаччині та починає працювати на її розвиток. Дехто їде далі, що можливо, адже дипломи зізнаються практично у всіх країнах світу. А хтось повертається додому, щоб ділитися здобутими знаннями та досвідом.

Основні вимоги для вступу

У Словаччині є декілька вимог, якщо ви хочете здобути там освіту. Перше – ваше навчання має проходити словацькою мовою. Так, можна вибрати і англійською, але тоді щороку вам потрібно буде платити за це 1,5-3 тисяч євро і це крім інших витрат (житло, їжа, транспорт, мобільний зв’язок).
Ще вступ на деякі спеціальності певних університетів вимагають складання вступних іспитів. Але і це не повинно вас лякати, тому що до
них цілком реально підготуватися всім, хто має бажання вступити.

Як вивчити словацьку мову для вступу?

Якщо для вступу потрібні знання словацької мови, то цим питанням
варто зайнятися вже зараз. Є три варіанти для його вивчення: самостійно,
курси та репетиторство. Перший варіант не підходить, тому що самому
себе складно адекватно оцінити – ви не будете знати, який рівень у вас
насправді і на що робити акцент.
Репетитор вже краще, але водночас ми рекомендуємо вибрати саме
курси https://free-student-slovakia.org/course/ з вивчення словацької мови. Пояснимо
чому. По-перше, деякі університети вимагають сертифіката про
проходження курсів, який можна отримати тільки якщо їх пройти. По-
друге, на спеціалізованих заняттях знають, на що саме потрібно зробити
головний акцент, що майбутньому студенту знадобиться насамперед, а що
прийде з практикою та за самостійної підготовки.

Якість освіти у Словаччині

Незважаючи на те, що країна невелика і в університетах тут набагато менша, ніж в Україні, якість освіти тут висока. Не дарма сюди
приїжджають навчатись не лише українці, а й студенти з інших країн. Це пов’язано з тим, що всі університети викладають за Болонською системою освіти. Завдяки цьому студенти можуть переходити з університету до університету, їздити на стажування до інших країн, брати участь у міжнародних конференціях.
Щодо практичної сторони навчання, то практично кожен університет має домовленості з великими фірмами, заводами та організаціями куди під час навчання їздять студенти, щоб познайомитися з усіма процесами, а також проходять там практику. Крім того, до університетів приїжджають як представники цих компаній, викладачі з інших університетів і навіть країн, щоб поділитися зі студентами останніми знаннями та розробками. А ще кожен університет чудово оснащений усім необхідним. Студенти мають можливість користуватися безкоштовним інтернетом, комп’ютерами для самостійної підготовки до занять, бібліотеками та тренажерами на тих спеціальностях, де це необхідно.
Освіта для українців у Словаччині доступна кожному. Ми радимо використати цю можливість, щоб зрозуміти всі переваги словацької освіти.

З генераторами та старлінком: бізнес відкрив 54 696 вакансій у листопаді, і в Херсоні теж

Бережанська спільнота: шлях до успіху