У Латвії “задощило”: влада анулювали ліцензію російського телеканалу “Дождь”

Поділитися

Національна рада з електронних ЗМІ (NEPLP) ухвалила рішення анулювати ліцензію на мовлення російського так званого ліберального телеканалу “Дождь”, який працював із Латвії.

Голова NEPLP Івар Аболіньш повідомив агентству LETA, що рішення про анулювання ліцензії на мовлення було ухвалене у зв’язку з загрозою національній безпеці та громадському порядку.

Рішення було прийнято після оцінки комплексу порушень, допущених останнім часом: відсутність звукової доріжки державною мовою для трансляцій, зображення Криму на карті як частини території Росії, назва російської армії “наша армія”, можлива підтримка російської армії. Також було оцінено інформацію, отриману від Служби державної безпеки, зміст якої Аболіньш не розголошує.

“Оцінюючи сукупність порушень, NEPLP переконався, що керівництво москальського телеканалу не розуміє і не усвідомлює значущості та серйозності порушень, тому не може діяти на території Латвії”, – сказав голова NEPLP. Рішення набуде чинності в ніч проти четверга, 8 грудня, коли росіська так звана ліберальна телеагітка має припинити мовлення на території Латвії.

Враховуючи, що телеканал  транслюється не лише на телебаченні, а й на платформі YouTube, NEPLP проситиме поставити геоблокування каналу на цій платформі, щоб контент був недоступний у Латвії.

“У Росії вони можуть вільно мовити в Інтернеті”, – додав Аболіньш.

Це рішення показує, що Латвія – правова та демократична країна, відкрита для ЗМІ, тому що Латвія допустила в країну велику кількість пов’язаних з Росією ЗМІ, які можуть тут вільно працювати. Тільки “Дождь”, який порушив закон і не дотримувався закону, був покараний“, – додав Аболіньш.

Раніше телеканал нахабно оскаржував рішення NEPLP про накладення штрафу за відсутність звукової доріжки державною мовою.

 

Ринок і мародерство – це трохи різні речі

Фриспины за регистрацию без депозита