Bitcoin зріс на 11% і коштує вже майже 25 тисяч доларів

Поділитися
ГРАФІКИ ЗМІНИ ЦІНИ НА БІТКОЇН ПРОТЯГОМ ОСТАННЬОЇ ДОБИ

В ніч з середи на четвер криптовалюта Bitcoin зросла в ціні на 11,2% та наблизився до позначки у 25 тисяч доларів, що є максимумом у котируваннях з серпня. Про це йдеться у даних Coindesk.

Так, на 09:10 котирування сягнули позначки у 24 537 доларів, а вночі сягали максимальних значень у 24 898 доларів. Менші за обсягом криптовалютні активи на кшталт Ether та Cardano також зросли.

Як пише Bloomberg, на початку тижня криптоактиви зазнали значного падіння через заборону на певні криптовалюти в США, а також через рішення нью-йоркського регулятора припинити емісію BUSD, третього за величиною стейблкоіна.

ГРАФІК ЦІНИ НА БІТКОЇН ЗА ВЕСЬ ЧАС ІСНУВАННЯ

Але згодом криптоактиви продовжили відновлення після минулорічного розгрому, зокрема Bitcoin зріс майже на 50% з початку року. Це свідчить про те, що інвестори позбуваються побоювань щодо посилення регуляторного тиску з боку США.

Крім того, ціни на криптовалюти зростають разом із зростанням світових ринків на тлі дедалі більшої впевненості у тому, що підвищення процентних ставок Федеральної резервної системи може вгамувати інфляцію, не доводячи США до рецесії.

Ризик для оптимістичних настроїв інвесторів полягає в тому, що вони занадто спокійно ставляться до того, наскільки високими мають бути ставки, а відтак тривале посилення монетарної політики може знизити попит на низку різноманітних активів.

LadyAn презентувала нову пісню “Почуття”

Український виконавець POLITOV випустив новий трек “Навчусь знов любити”