Нове видання «Україна XVIII століття в малюнках Йогана Генріха Мюнца»

Поділитися

У державному видавництві «Мистецтво» щойно вийшла друком книга «Україна XVIII століття в малюнках Йогана Генріха Мюнца» (автор проєкту – Тарас Чухліб, переклад з французької – Зої Борисюк).

У альбомі представлено 138 малюнків, створених у 1781-1783 роках переважно у підпольській Україні, і докладні описи до них. Йоган Генріх Мюнц у 1750–1780-х роках подорожував усією Європою й був не тільки художником, а й військовим інженером та розвідником, архітектором, географом, картографом, геологом, топографом і ботаніком. Історичні малюнки репродукуються за оригінальним альбомом Й. Г. Мюнца, який зберігається у Відділі малюнків Бібліотеки Варшавського університету в Польщі (Gabinet Rycin Biblioteki Uniwersytetu Warszawskiego), де його опрацювали українські історики.

Українською мовою доробок Й.Г. Мюнца видано вперше через 240 років від часу створення за сприяння Варшавського університету. Ця книга – ще одна важлива цеглина в розумінні нас справжніх і нашого місця в світі. У ній у всій чарівності та неповторності постає Україна, яку побачив у 18 столітті Й.Г. Мюнц.

Книга вже є у вільному продажу.

В Дiя.ТV з’явився канал CNN International

Учні з Чортківської громади виготовляють окопні свічки для ЗСУ