Українська виконавиця Laliko представляє сингл “Гуляна”

Поділитися

Українська виконавиця Laliko представляє новий сингл «Гуляна», який змінює стандарти популярної музики та репрезентує українок у 2023 році — сильних, самодостатніх, здатних керувати власним життям та відносинами. Laliko знов повернула у мейнстрим якісну лірику, яка відповідає найвищим стандартам української літературної та писемної традиції.

Назва треку «Гуляна» — є унікальним для нашої музики та є на 100% автентичним: «Гуляна — це моє альтер-его. Я співаю від імені своєї героїні, яке, як ви могли здогадатися самі, повною мірою відображає її характер та поведінку», — розповідає Laliko про свій новий реліз.

Цей реліз є віхою в сучасній українській музиці, тому що він представляє українок повністю вільними від традицій та стереотипних ролей. Laliko вперше на нашій сцені співає про кохання та відносини від лиця молодої жінки, яка не займає друге місце в стосунках, не страждає від кохання та не залежить від чоловічої уваги. Гуляна сама керує своїм життям та ситуаціями, що виникають.

«Ця пісня про стандартний любовний трикутник, але в його центрі дівчина, хоче когось втрачати, обирати одне з двох та не звикла бути жертвою у стосунках. Вона хоче мати все й одразу, володіти ситуацією і двома чоловіками, яких і справді кохає. Гуляна є відвертою та чесною перед собою та співає про це відкрито та вільно», — розкриває деталі релізу Laliko.

Цей трек не є типічним для виконавиці. Це перший трек українською мовою, для артистки, яка вже встигла знайти свого слухача, співаючи англійською мовою. Перший альбом Laliko у стилі Еlectro Swing радикально відрізнявся від першого релізу 2023 року. Тоді світ виконавиці складався з інших образів, а виступи мали інший зміст та стиль.

«Але рівно 2 роки тому захотілось чогось іншого, експерименту. І от я почула демо на цю пісню. Вона була чоловіча, але все трек мене зачепив і я її уявила її жіночою. Мені дуже сподобався зміст пісні, та те, як саме вона написана. Це чиста літературна українська мова, яку ми не чуємо на сучасному радіо. За це, я щиро дякую поету Миколі Бровченко», — ділиться історією Laliko.

Звісно, «пробивати стелю» було вкрай важко, але цілеспрямованість виконавиці та нова роль українок у боротьбі з окупантом, довела, що наші дівчата та жінки потребують сучасної презентації у новій якості.

Адже «Гуляна», це трек саме для сучасних дівчат: «Гуляна закликає вас не стидатися кохати та говорити про свої почуття. Не треба боятися, що вас засудять, назвуть складною або нерозбірливою. Це ваше життя, живіть як хочете! Особливо близьким трек буде для слухачок, які перебували у любовних трикутниках. Також це трек, який може надихнути дівчат бути лідером у своїх стосунках, керувати життям та ситуціями, які в ньому виникають».

Трек, який став новим етапом, в українській жіночій пісні, вже доступний на всіх цифрових майданчиках:

Як можна отримати УБД і хто приймає рішення?

Співачка Lama 15-го лютого завітає до Тернополя з новою концертною програмою “Сильні люди”