Як сваритися, щоб не зруйнувати стосунки з коханою людиною?

Поділитися

Ви посварилися і не розмовляєте. Ти думаєш про те, щоб розлучитися, кинути все і просто піти? Стій. Це все зопалу. На емоціях ми часто приймаємо не правильні рішення.

Будемо чесні: у багатьох відношеннях (навіть найпрекрасніших) бувають сварки, скандали та конфлікти. Можливо, побутові та дуже рідкісні, а може й масштабні чи навіть щодня.

Важливо розуміти, що такі моменти — не завжди крапка в стосунках. Навпаки, дуже часто це початок чогось більшого — справжньої роботи над відносинами, те саме притирання, яке допоможе зрозуміти і прийняти партнера таким, як він є. Таке «притирання» — обов’язковий етап кожних стосунків. Як пройти через нього, не розлучившись із бойфрендом і зберігши почуття? Бери на замітку ці дев’ять порад.

Не сварись на ніч
Важко вранці бути в хорошому настрої, якщо вночі заснули з образою та невирішеним конфліктом. Навчіться переносити свої з’ясування на потім. Пам’ятаєш, як робили Лілі та Маршал із «Як я зустрів вашу маму»? Вони ставили сварку на стоп, а коли обидва остигали і були готові до обговорення, знову відновлювали її.

Жартуй
Тут немає нічого протизаконного. Жартувати завжди доречно, якщо в міру. І жарт під час любовної війни може стати білим прапором і звести конфлікт нанівець. Гумор чудово знімає напругу. І навіть найчерствіша людина миттєво стане м’якою, не зможе утриматися від усмішки і припинить злитися.

Торкайтеся один одного
Ні, ми зараз не про домагання. Просто висловлюючи свою думку або слухаючи її, торкнися свого чоловіка, візьми за руку, обійми, поклади долоню на коліно. Це буде нелегко, особливо якщо ти дуже на нього злишся або категорично з ним не згодна. Але таким чином ти зможеш розтопити між вами навіть самий гігантський льодовик.

Не йди, не помирившись
Своїм відходом ти додаси відро бруду у ваші стосунки. А діжка терпіння й так уже переповнена. Залишайся з коханим (адже він ще коханий?) в одному приміщенні, навіть якщо в думках ти вже купила квиток в інший кінець земної півкулі. Так ти покажеш людині, що не хочеш її втрачати.

Не кричи і не грубіянь
Пам’ятай, що у будь-якій ситуації винні обидва. Тож будьте розумні, не тягніть ковдру кожен на себе. Намагайтеся почути одне одного, говорити, не ображаючи. Адже рано чи пізно ви помиритеся, а образливі слова, сказані зопалу, залишаться в пам’яті назавжди, далі руйнуючи ваші стосунки зсередини.

Не згадуй старі образи
Це нічого не вирішить, а лише додасть хмиз у вогонь. Кому це потрібно? Сварячись, концентруйтеся на одній проблемі за раз.

Роби перерви
Якщо відчуваєш, що зараз річка вийде з берегів, то зупинись. Візьми тайм-аут на 5-10 хвилин. Піди в окрему кімнату та остигни. Особисте місце потрібно кожному. Можливо, така коротка перерва дозволить тобі переосмислити конфлікт чи нарешті побачити його вирішення.

Не говори про розлучення або про розрив стосунків
Слово не птах, полетить не зловиш. І перш ніж сказати / зробити те, що крутиться у тебе на язиці, подумай, чи справді ти цього хочеш? Ні! Тоді краще і не кидай такі гучні фрази на адресу коханого.

Обговорюй сварку лише з тим, з ким посварилася
Не біжи за порадою до третьої сторони. Забудь про подругу, приятелів або маму. Є тільки ти і твоя кохана людина. І виносити сварки із хати безглуздо та неправильно. Не роби цієї помилки. І подумай: ви помиритеся, сварка залишиться в минулому, а ось думка твоєї кращої подруги (або ще гірша — батьків) про хлопця вже не буде колишньою.

Запам’ятай: твоя людина – твій вибір. Не варто через емоції руйнувати такими зусиллями і з таким трепетом збудовані любовні замки.

Будь-які конфлікти мають і добрий бік: вони показують чоловікові і жінці, що вони не байдужі один до одного. А наявність сварок показує спроби достукатися, зрозуміти та почути свою людину. Таким, нехай і малоприємним методом, дві половинки говорять про свої почуття, думки, переживання і страхи. І головне тут — навчитися чути та розуміти.

Футболіст київського “Динамо” Віктор Циганков вивіз з України мільйони гривень

Звернення до міжнародної спільноти з нагоди річниці повномасштабної війни Росії проти України