15 травня у Львівському муніципальному мистецькому центрі відбудеться офіційне відкриття фотовиставки “Еye contact. Погляд у спектрі”

Поділитися

15 травня у Львівському муніципальному мистецькому центрі відбудеться відкриття фотовиставки “Еye contact. Погляд у спектрі.” на підтримку дітей з розладами спектра аутизму (РСА), які були вимушені покинути власні домівки у зв’язку з війною, яку росія розв’язала проти України. Головні герої проєкту — вихованці LEVCHYK SPECTRUM HUB — центру адаптації та соціалізації дітей ВПО з розладами спектра аутизму, що був заснований у Львові благодійним фондом Future for Ukraine у лютому цього року.

На тлі війни багато родин із дітьми, що мають РСА, були змушені переїздити до більш безпечних регіонів. Деякі з них втратили фінансову можливість забезпечувати своїм дітям повноцінний розвиток та корекційні заняття. Саме тому благодійний фонд Future for Ukraine започаткував ініціативу LEVCHYK SPECTRUM HUB у Львові, в якому дитина має можливість продовжувати свій розвиток безкоштовно. Адже кожна хвилина згаяного часу може спричинити регрес та негативно вплинути на подальшу соціалізацію дитини.

Назва фотопроєкту “Eye contact. Погляд у спектрі.” — символічна. Адже діти з розладами спектра аутизму, зазвичай, уникають зорового контакту з іншими людьми через свою надмірну чутливість до чужих проявів емоцій. Проте авторам проєкту все ж таки вдалося зазирнути їм в очі. Ці “таємні миті” відображені на дев’ятнадцяти глибоких та емоційних світлинах, що будуть представлені на виставці.

Фотографинею та співавторкою проєкту виступила Марта Харлова, яка сама є мамою дитини з РСА.

Захід має на меті привернути увагу до проблеми дітей ВПО з розладами спектра аутизму. Адже навіть буденні речі створюють для таких дітей чимало стресу, а війна, вимушений переїзд, емоційний стан батьків впливають на них ще більше. А також, — зібрати кошти на розвиток LEVCHYK SPECTRUM HUB та організацію корекційної програми для ще більшої кількості дітей з РСА. Для зручності під кожною світлиною ви знайдете QR-код, за яким можна перейти на сайт та задонатити будь-яку суму.

Світлини супроводжують реальні історії вихованців центру. Зокрема, про трирічну Олю та її 15-річного брата Ігора, які особисто переживають потрясіння війни: їхній тато захищає Україну на фронті від початку повномасштабної війни і зараз сім’я втратила з ним зв’язок. Мама дітей через важке фінансове становище не могла забезпечити їм відновлення корекційних занять, аж доки не дізналася про адаптаційний центр LEVCHYK SPECTRUM HUB.

На офіційному відкритті, що заплановано об 17:00, ви дізнаєтеся більше про фонд, основну цінність та місію проєкту. Авторка фоторобіт Марта Харлова ділитиметься враженнями, як їй вдалося побудувати контакт з дітьми під час зйомки. Після чого гостей буде запрошено до інтерактивної зони з екранами та навушниками, де кожен зможе відчути справжні емоції дитини з РСА.

Місце проведення фотовиставки — Львівський муніципальний мистецький центр за адресою вул. Стефаника, 11.
Відвідати фотовиставку можна щодня з 10:00 до 21:00 до 15 червня включно.
Вхід вільний.

Запрошуємо вас зазирнути у дивовижний світ дітей у спектрі та долучитися до розвитку центру LEVCHYK SPECTRUM HUB у Львові.

Допомога постраждалим від сексуального насильства під час війни

Рік від акції Богдана Зізи в Євпаторії