Двоє поранених внаслідок ракетного обстрілу Тернополя – розпочато розслідування

Поділитися
Тернопільською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).
За даними слідства, o 22 год 35 хв 13 травня та о 5 годині 14 травня 2023 року збройні сили країни-агресора, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, здійснили ракетні обстріли ряду виробничих і торгово-офісних приміщень на території міста Тернополя.
Внаслідок обстрілу поранення отримали дві особи. Наразі на місці події прокурори, слідчі СБУ та ГУНП в області фіксують докази воєнних злочинів проти мирних громадян України.
Також правоохоронці проводять усі необхідні процесуальні дії з особами, які зазнали майнової та іншої шкоди через ракетні удари, повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

Окупанти атакували область пізно ввечері 13 травня. Росіяни влучили у складські приміщення. В одному були полімери, а в іншому – побутова техніка. Площа вигорання склала близько 10 тисяч квадратних метрів. Двох постраждалих направили до лікарні, повідомляє “Очевидець”

Стало відомо, що знищили росіяни під час ракетного обстрілу у Тернополі Москалі знищили склади, через які пройшли тисячі тонн гуманітарної допомоги за роки війни. Про це повідомив керівник БФ “Світло Реформації” Іван Гонтар. Тимчасом “міноборони” рф заявляє, що вони вдарили по місцях зберігання боєприпасів.

Вже о 05:00 14 травня ворог завдав чотири удари по Тернополю. Спалахнули пожежі. Згодом міський голова розповів, що росіяни знищили 2 дачні будинки та ще 12 пошкодили.

Також ворог пошкодив офісно-складське приміщення та 9 автомобілів. Окрім того, виявили вирву у полі діаметром 10 метрів. Один об’єкт – очисні споруди водоканалу. Від вибуху повилітали шибки, втім, він продовжує працювати. На щастя, минулося без жертв.

Гурт 7TEEN’S став фіналістом фестивалю “Українська пісня / Ukrainian Song Project – 2023”

Британія почне навчати українських пілотів F-16 влітку