Тернопільським управлінням СБУ завершено розслідування злочинів командира роти бойовиків “днр”

Поділитися

Триває системна робота спецслужби з документування злочинів поплічників країни-агресора, аби жоден зрадник не уникнув справедливого покарання.

Слідчі СБУ скерували до суду обвинувальний акт щодо жителя тимчасово окупованого Донецька, який добровільно перейшов на бік ворога та в складі збройних формувань «днр» окупував населені пункти Херсонщини.

Під час досудового розслідування встановлено, що у березні минулого року 36-річний колаборант добровільно вступив до лав незаконного воєнізованого формування – «113 стрілецький полк мобілізаційного резерву днр».

Спочатку зрадник обійняв посаду «командира взводу», однак вже у червні 2022 року він очолив роту загарбників, які в складі підрозділів російських окупаційних військ підтримували ворожий режим на тимчасово окупованих територіях Херсонщини. Разом із підлеглими йому бойовиками зловмисник особисто брав участь у захопленні українських населених пунктів та веденні бойових дій проти військовослужбовців Збройних Сил України.

Досудове розслідування протиправної діяльності зрадника завершено. Він обвинувачується за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. За зраду Батьківщині та співпрацю з ворогом фігуранту загрожує довічне позбавлення волі.

Наразі бойовик переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території, однак правоохоронцями здійснюються комплексні заходи для його притягнення до фактичної відповідальності.

Викриття та документування протиправної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури, повідомляє сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю  УСБУ в Тернопільській області

 

Яких працівників потребують українські роботодавці сьогодні та яку зарплату готові платити?

В Тернополі з нагоди свого 35-річчя виступлять КОМУ ВНИЗ