У неділю в Тернополі лунатиме Бах і Моцарт

Поділитися

У неділю в програмі «Музика на скрижалях історії» Муніципальний Галицький камерний оркестр гратиме Баха та Моцарта
«Музика на скрижалях історії» – саме так назвиметиметься новий концерт Муніципального Галицького камерного оркестру, який відбудеться у неділю, 7 травня, у Тернополі. Дуже об’ємна і водночас цілісна назва, яка має на меті передати дух і наповненість цілої епохи. А уособлювати її покликані два композитори – Йоган Себастьян Бах і Вольфганг Амадей Моцарт. Надзвичайно різні і водночас схожі, оскільки насправді їх об’єднує дуже багато. І насмперед те, що зараз для середньостатистичного слухача обидва ці композитори асоціюються з поняттям «класична музика». Разом із тим, в даному випадку йдеться про музику, яка, крокуючи крізь століття, залишається завжди сучасною і актуальною.
Саме цю думку й намагатимуться довести артисти Муніципального Галицького камерного оркестру у концерті «Музика на скрижалях історії». У програмі звучатимуть ре-мінорний концерт Баха для фортепіано з оркестром (соліст Віталій Бобровський) та два Дивертисменти Моцарта – ре-мажор і фа-мажор. Особливість цього мистецького дійства полягатиме ще й в тому, що концертним залом для нього стане Римо-католицький Костел Божого Милосердя, що на проспекті Степана Бандери, – храм, із високими, світлими, просторими склепіннями та неймовірною акустикою.
За диригентським пультом працюватиме Андрій Аркуша, вестиме програму Олена Лайко.
Запрошуємо на концерт усіх шанувальників класичної та камерної музики. Давайте разом спробуємо, завдяки вічній і світлій музиці, відшукати умиротворення та рівновагу, відчути, наче у руках, під пальцями, як звучить справжня логіка та виглядає математично-музичний порядок, що виринає із дзвінкого звучання мелодії та інструментів, знайти опору у справжньому, що так часто маскується поміж суєти і неврівноваженості сучасних буднів. Початок концерту о 16 годині. Вхід вільний.

Судитимуть тернополянина, який добровільно вступив до лав карального органу рф

Український гурт MapleMaps презентував сингл “Монстр”