Затриманому на Тернопільщині агенту російської розвідки СБУ додатково повідомила про підозру у виправдовуванні збройної агресії

Поділитися

У межах розслідування обставин державної зради жителя Тернопільщини, який  збирав для фсб координати об’єктів енергетичної інфраструктури, також здобуто докази його причетності до поширення в мережі Інтернет наративів кремлівської пропаганди.

Слідчими СБУ задокументовано численні факти поширення зрадником агітаційних матеріалів, які обґрунтовували правомірність збройного нападу рф на Україну та звеличували воєнні злочини армії агресора.

Використовуючи профіль у одній із популярних соціальних мереж, він активно висловлював підтримку діям бойовиків терористичної організації «днр» та найманців ПВК «Вагнер»,  а також виправдовував воєнні злочини окупантів під час проведення так званої «спецоперації».

Протиправні дії агітатор вчиняв умисно з політико-ідеологічних мотивів, які приховував від свого оточення.

Тепер окрім вчинення державної зради він підозрюється і в порушенні ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що у січні інформатора фсб затримали у Тернополі кіберфахівці СБУ 

Розслідування протиправно діяльності зрадника проводиться слідчими СБУ Тернопільської області за процесуального керівництва обласної прокуратури, повідомляє сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю 

Як одна жінка, чекаючи на свого сина, готова ділитись любовʼю з усіма українськими воїнами

Карпатсько-галицький поп з примішком українського репу: Merkurii презентував дебютну пісню-бенгер “На полонину”