Латвія попросить 6 тисяч москалів залишити країну

Поділитися


Управління у справах громадянства та міграції Латвії попросить 6 тисяч російських громадян залишити країну − листи з відповідним проханням надішлють у вересні.
Йдеться про тих, хто навіть не спробував пройти перевірку на отримання статусу постійного жителя ЄС.

Пряма мова голови Комісії Сейму з громадянства, міграції та згуртування суспільства Інгмарса Лідаки: “Десь 5-6 тисяч, за моїми прогнозами. Це люди, які не виявили жодного бажання – ні складати іспит, ні отримати тимчасову посвідку на проживання. Тобто ті, які мовчать. Якщо дивитися на закон, який він зараз є, то PMLP просто повинне висилати вимогу покинути країну протягом 3 місяців”.
У Міністерстві внутрішніх справ Латвії підтвердили, що такі листи готують. За попередніми підрахунками, адресатів може бути близько 6 тисяч.

Пряма мова заступника держсекретаря МВС Вілніса Вітоліньша: “Якщо у людини немає прав перебувати в країні, то потрібно виїжджати в країну, де у людини є право на перебування. Час для виїзду – три місяці. Він дається для того, щоб людина могла виїхати без поспіху.

Якщо людина продовжує перебувати в Латвії незаконно, то може настати момент, коли державні структури про це дізнаються і, відповідно, нагадають про те, що потрібно виїжджати.

Більше половини міст Тернопільщини можуть стати селищами чи селами: аналітики пояснили, що змінює новий закон

В Instagram встановили обмеження