СБУ спільно з НАБУ викрила народного депутата, який за 85 тисяч доларів “продавав” землю Національної академії аграрних наук

Поділитися

Служба безпеки спільно з НАБУ викрила чинного народного депутата України на масштабній корупції. Як відомо зі ЗМІ – викрили народного депутата від “Слуги народу” Анатолія Гунька на отриманні хабаря за виділення землі.

За гроші посадовець обіцяв бізнесмену забезпечити надання в обробіток державних земельних ділянок Національної академії аграрних наук України.

Правоохоронці задокументували злочинну діяльність нардепа та викрили його «на гарячому» під час отримання ним першої частини неправомірної вигоди у розмірі 85 тис. доларів США.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), вирішується питання щодо повідомлення про підозру народному депутату і двом його спільникам.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводили за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та сприяння Генерального прокурора.

Довідка
Анатолій Гунько народився 12 березня 1976 року у селі Сальне Ніжинського району Чернігівської області. Освіта вища. Мешкає у місті Бровари Київської області. Директор ТОВ «Гільдія права», співзасновник будівельного ТОВ «Компанія Інтер-Профіт».

2015 року балотувався від партії «Наш край» до Київської облради.

25 жовтня 2020 року переміг на довиборах до ВРУ на 208 окрузі, став народним депутатом IX скликання, обійшовши головного опонента Олега Ляшка – лідера Радикальної партії.

До 5 років тюрми засуджено митрополита однієї з вінницьких єпархій Української православної церкви московського патріархату

У вересні гурт Kalush Orchestra відправляються в тур Україною: 27 вересня – у Тернополі