21 вересня у просторі “На Пошті” відбудеться презентація збірки “Марафон” – другої поетичної книги тернопільського автора Юрія Ліщука

Поділитися
21 вересня у просторі “На Пошті” відбудеться презентація збірки “Марафон” – другої поетичної книги тернопільського автора Юрія Ліщука. Реалізована у видавництві “Відкриття” в рамках конкурсу взаємочитань. Половина коштів із продажу книги під час презентації піде на потреби Збройним Силам – якщо точніше, на збір від медіа-ресурсу “Постріл”.
“Ідея книги полягає у відстані – великій та виснажливій. Адже марафон – це не тільки назва місця, де відбулась битва під час греко-перських воєн, не тільки дистанція в 42 км, яку першим пробіг гонець, аби сповістити мешканців Афін про перемогу – і яка зараз є біговим видом спорту. Під поняттям марафону я також розумію виснажливий проміжок часу, який не всі спроможні подолати, до якого мало хто готовий. І в якому часом від виснаження не бачиш кінця.
В цій книзі всі вірші подані в хронологічному порядку, де можна спостерігати різні емоції автора з точки зору цивільного: від неможливості висловити адекватні слова українською, надії та адреналіну на початку – до стадії сприйняття ситуації і розуміння, що тебе рано чи пізно принесуть війні в жертву – наприкінці.” – так про цю книгу розповідає автор.
Для довідки: Юрій Ліщук – письменник і перекладач родом з Тернополя, корінням – зі Львівщини. Організатор та учасник низки заходів. Виступав на фестивалях на кшталт BookForum, “Ї”, “Файне Місто”, брав участь у “Семінарі Творчої Молоді” від видавництва “Смолоскип”.
Також буде музична частина, де в якості запрошених гостей виступить гурт “Лелека і Папороть”.
21 вересня | 19:00
креативний кластер “На Пошті” (Коперника, 4, укриття)
вхід: 100 грн

1 жовтня у Тернополі вечір музики у філармонії

Допомога при болях різного походження