Apple презентував новий iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max та смартгодинники Apple Watch и Apple Watch Ultra 2

Поділитися

Головна зміна – це оновлення зарядки на Type-C, як у всіх Android-смартфонів. iPhone 15 має абсолютно новий дизайн (у новеньких смартфонах з’явилися закруглені рамки з боків), більш яскравий екран із яскравістю 1600 ніт (або 2000 ніт у піковій яскравості) і варіанти розміру 6,1 і 6,7 дюйма. Дисплей стане удвічі яскравішим, ніж у попередньої моделі. Нові iPhone 15 представлені у п’яти кольорах.

Топові версії отримали корпус зі сплаву титану та алюмінію. Це помітно полегшить телефон. iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max також отримали функцію Action Button – це замінена бічна кнопка на рамці, яка раніше відповідала за режим “Звук/Без звуку”. З її допомогою можна вмикати ліхтарик, камеру, перемикати режими, відповідати на дзвінки тощо.

Базові iPhone 15 отримали 48-мегапіксельний датчик як у торішніх топових iPhone 14 Pro і Pro Max. Камера дасть змогу використовувати 12 мп об’єктив для 2-кратного зуму і відео у форматі 4K. Все це було доступно і на торішніх iPhone 14 Pro. Також оновлена камера iPhone 15 Pro має вдвічі кращу якість нічних знімків.

Топові iPhone отримали новий чіпсет A17 власної розробки Apple. Такий чіпсет потужніший і швидший за попередників. Базові iPhone 15 і Plus оснастили торішнім A16.
Крім цього у компанії Apple також повідомили, що iPhone 15 отримають збільшену батарею.

Скільки коштують нові iPhone 15:

iPhone 15 – від 799 дол;
iPhone 15 Plus – від 899 дол;
iPhone 15 Pro – від 999 дол;
iPhone 15 Pro Max – від 1199 дол.

Головний операційний директор Джефф Вільямс представляє нове покоління Apple Watch. Новий смартгодинник оснащений новим чіпом S9. Компанія називає його своїм найпотужнішим чіпом. Новий чіп має 5,6 мільярда транзисторів із новим чотирьохядерним нейронним механізмом. Це забезпечує 18-годинну автономну роботу протягом усього дня.

Графічний процесор на 30% швидший, завдяки чому останнє оновлення програмного забезпечення працює плавніше.

Запити Apple Watch Series 9 Siri тепер обробляються на пристрої, що значно пришвидшує реагування на багато завдань. У компанії кажуть,що функція диктування на Series 9 на 25% точніша, ніж на Series 8.

Також пізніше з’явиться нова функція – використання Siri для реєстрації або доступу до даних про здоров’я.

Крім цього у Apple Watch з’явилась нова функція “подвійного дотику”. За допомогою цієї функції можна двічі торкнутися вказівним пальцем до великого пальця, щоб відповісти на дзвінки, завершувати дзвінки, відкривати віджети та виконувати інші завдання, коли інша рука зайнята.

Дисплей зробили яскравішим – до 2000 ніт. Це вдвічі більше, ніж у Series 8.

Нова модель смартгодинників буде доступна в рожевому, червоному та інших звичайних кольорах. Є також нові моделі з нержавіючої сталі у звичайному, золотому та чорному кольорах.

Ціна на Apple Watch 9 починається від 399 дол, а ціна на Apple Watch SE від 299 дол.

До України наближається холодний атмосферний фронт.

Хом’яки повертаються до Тарутинському степу