Всі медичні заклади Тернополя працюватимуть та обслуговуватимуть пацієнтів у єдиному медичному просторі — за допомогою сервісу Helsi

Поділитися

Всі комунальні заклади охорони здоров’я первинної та вторинної ланки Тернополя підключать до найбільшого в Україні медичного сервісу із запису до лікаря Helsi. Це дозволить об’єднати всі медичні установи в єдиному інформаційному просторі та підвищити якість надання медичних послуг для містян.

Наразі вже завершено підключення до сервісу шести з восьми медичних установ міста. Зокрема Helsi вже працює в Лікувально-діагностичному центрі, дитячій та дорослій стоматології, третій лікарні, дитячій лікарні та в Центрі первинної медико-санітарної допомоги м. Тернополя.  Пацієнти можуть записуватись на прийом до лікарів у цих закладах без черг за допомогою вебпорталу або мобільного додатку сервісу. Підключення до Helsi першої та другої міських лікарень планується завершити до початку грудня 2023 року. Таким чином з нового року в місті запрацює єдиний медичний інформаційний простір.

“Раніше комунальні медичні установи Тернополя користувались різними медичними інформаційними системами і це викликало незручність для головного користувача медичними послугами — пацієнта. Перехід на Helsi дозволить створити у місті єдиний медичний простір: історія хвороби пацієнта в смартфоні, можливість запису на консультацію спеціаліста прямо у сімейного лікаря, можливість бачити повноцінну історію хвороби всім лікарям міста, які мають доступ до епізоду тощо”, – зазначив CEO Helsi Євген Донець.

Тернопіль поповнить перелік міст, які відчули переваги використання єдиного медичного простору для себе. Київ, Харків, Львів, Запоріжжя та Одеса працюють з Helsi з 2018 року і продовжують поглиблювати використання електронних сервісів в медицині.

Окремо планується інтегрувати основний функціонал сервісу Helsi до e-Тернопіль — офіційного мобільного додатку міста. Зокрема через інтерфейс цього застосунку можна буде записатись на прийом до лікаря, а також переглядати та зберігати електронні рецепти. У майбутньому не виключається інтеграція й інших функцій.

Варто зазначити, що сьогодні можливості Helsi не обмежуються функціоналом із запису до лікаря. Сервіс надає багато інших переваг пацієнтам. Зокрема, за допомогою програми можна управляти своїми медичними даними та даними дітей, записатись на вакцинацію, переглядати та зберігати електронні направлення та рецепти, шукати ліки онлайн, встановлювати нагадування прийому ліків, планувати щеплення дітей за допомогою “календаря щеплень”, спростити отримання довідок для школи, садочку, роботи, басейну тощо.

Alyona Alyona зізналася, що пишається своїм сільським походженням

Ліричний реп та українські Карпати: гурт BOTASHE презентував нову пісню