Американка допомогла списати мільйони доларів боргів за лікування іншим людям після своєї смерті

Поділитися

Жителька Нью-Йорку, яка померла від раку яєчників, допомогла зібрати мільйони доларів на покриття медичних боргів інших людей.

У дописі в соцмережах, який був опублікований після її смерті, 38-річна Кейсі Макінтайр закликала робити пожертви від її імені. За її словами, вона планувала покрити борги інших людей за лікування як спосіб відсвяткувати своє життя.

“Якщо ви читаєте це, це означає, що мене вже немає”, – йдеться у дописі, який після смерті Кейсі опублікувала її родина.

У дописі також йдеться від імені Кейсі, що їй пощастило мати доступ до високоякісних медичних послуг тоді, коли вона стикнулася із раком яєчників на четвертій стадії. І вона хотіла б, щоб такий самий догляд могли отримати й інші пацієнти, повідомляє BBC

“Щоб відсвяткувати моє життя, я організувала викуп медичних боргів інших людей, щоб знищити цей борг”, – йдеться у дописі. Станом на зараз Кейсі Макінтайр та її родина зібрали в рамках кампанії 170 тисяч доларів у неприбутковий фонд RIP Medical Debt (“Спочивай з миром медичний борг”). На кожен цент з пожертв організація покриває долар із медичних боргів. Це означає, що родина Макінтайр допомогла покрити борги за медичними рахунками на понад 17 млн доларів.

У фонді пояснюють, що викуповують ці борги цілими портфелями на мільйони доларів, тому вони коштують соту частину їхньої первинної вартості.

За підрахунками, близько 100 мільйонів американців мають несплачені борги за медичні послуги. Кейсі Макінтайр була видавцем. Вона розпочала свою боротьбу із раком у 2019 році і померла 12 листопада 2023. Вона мала чоловіка та півторарічну доньку.

Згідно із її посмертним дописом, останні п’ять місяців свого життя вона провела у госписах у Вірджинії, на Род-Айленді та в Нью-Йорку – з родиною та друзями. Цей час вона назвала “чарівним”.

Чоловік Кейсі Макінтайр, Ендрю Роуз Грегорі в окремому дописі у Х (колишній Twitter) написав:

“Кейсі. Ми любимо тебе, ми сумуємо за тобою, ти пішла, ти з нами, ми будемо шукати тебе скрізь”.

2 грудня стартує класичний курс письменницької та сценарної майстерності

Ще один Паганіні розводитиме багатих лохів у Тернополі на бабло