Фотоконкурс “Вікі любить Землю” оголосив десять найкращих світлини української природи у 2023 році

Поділитися

Ці світлини представляють різні заповідні території дев’яти регіонів України та міста Київ і знайомлять з неймовірною красою нашої природи.

«Вікі любить Землю» — міжнародний конкурс, що має на меті зібрати фотографії природоохоронних територій України для ілюстрування статей у Вікіпедії. В Україні його проводить громадська організація «Вікімедіа Україна».
«Ми проводимо конкурс “Вікі любить Землю” в Україні щорічно з 2013 року для того, щоб створити якомога ширшу базу вільних фотографій пам’яток природи України. Минулого року конкурс в Україні не відбувся через повномасштабне російське вторгнення, однак цього року нам вдалося його відновити із безпековими обмеженнями: приймалися лише світлини, зроблені не пізніше 23 лютого 2022 року. За десять років конкурсу ми зібрали близько 120 тисяч фотографій від понад 2,5 тисяч учасників та учасниць. Утім, залишається багато роботи: понад 3,5 тисяч об’єктів природно-заповідного фонду України — близько 40% усіх — ще не проілюстровані у Вікіпедії», — коментує Антон Процюк, координатор програм ГО «Вікімедіа Україна»
Протягом липня всі охочі могли подавати фото власного авторства та змагатися за перемогу. На міжнародній арені Україна посіла третє місце серед 53 країн та територій за кількістю завантажених світлин: 121 учасник та учасниця завантажили 4633 фотографій заповідних обʼєктів України.

10 найкращих світлин «Вікі любить Землю» 2023

 

Перший тур Володимира Дантеса “Чуєш”: у Тернополі зберуть касу 15 грудня

А можна я тут дещо напишу про Майдан?