Спротив громадян України в окупованому Криму триває

Поділитися

Окупанти систематично порушують права наших громадян на території тимчасово окупованого Криму та незаконно їх переслідують. Не зважаючи на тиск з боку окупаційного режиму, жителі півострова продовжують чинити спротив та демонструвати свою підтримку Україні. Розповідаємо детальніше:

  • Мешканець окупованого Криму затриманий окупантами за підозрою у так званій “державній зраді”, бо нібито “робив фото- та відеознімання особового складу, військової техніки та позицій підрозділів зс рф” у серпні-грудні 2022 року в Криму. Також чоловіка звинувачують у використанні спеціального програмного забезпечення для визначення місцеперебування техніки та особового складу армії рф.
  • Мешканка окупованого Криму була затримана російськими силовиками за так звану “дискредитацію” армії рф у соціальних мережах. Згідно зі звинуваченням окупантів, вона оприлюднювала пости, які “ображають президента рф володимира путіна, російську армію”, закликала підтримувати ЗСУ.
  • Окупанти незаконно позбавили волі кримського татарина  Длявера Салімова після його відмови публічно попросити “вибачення” для телеграм-каналу блохера-колаборанта за свої слова щодо окупаційної символіки. У серпні 2023 року чоловік під час особистої розмови висловив обурення, що його співрозмовник носить на голові кепку з символом російського вторгнення до України. Після публікації відео на Салімова завели адміністративну справу, оштрафували та  вимагали публічних вибачень.
  • Чоловіка заарештували на 12 діб за підпис «Слава Україні» в окупаційному паспорті. Стверджується, що чоловік написав проукраїнське гасло на місці особистого підпису та мав аналогічний підпис в  інших документах.
  • Активісти руху “Жовта Стрічка” продовжують акції протесту. Біля захопленої Ради міністрів АРК, вокзалі та спортмайданчику захоплених будівель університету, можна помітити патріотичні плакати та жовті стрічки. Також минулого тижня активісти вилучили та спалили прапор морської військового піхоти зс рф. В телеграм-каналі вони нагадали про створений чат-бот “Разом” та 30 нових завдань спротиву для вільного вибору кожним користувачем, зазначили, що покращили інтерфейс та зручність використання й оновили рекомендації з безпеки.
  • Активісти Руху спротиву “АТЕШ” помітили автомобілі російської нацгвардії, що прибувають на вокзали Джанкоя, щоб забирати прибулих призовників. Зафіксували ситуацію з дислокуванням російської техніки в порожньому Пушкіно, адже наразі техніку перенесли; Сімферополі, де оголосили про її відсутність; у гаражному кооперативі на околиці Джанкоя, куди періодично привозять КАМАЗи, повідомили про помічені БТР, БМП, майстерні технічного обслуговування автомобільної техніки та командно-штабні машини на базі ЗіЛ-131. Виявили базу зберігання інженерної техніки для земляних робіт та зміцнення оборонних споруд, позиції військової техніки у Зарічному та лінії «зубів дракона» на ділянці дороги Зарічне−Чайкино; вирахували функціонуюче підприємство ПММ (паливно-мастильних матеріалів) вс рф у смт. Бакачик-Кият (стара назва  Комсомольське) біля Сімферополя. У результаті багатоденної розвідки “АТЕШ” зафіксував розташування ППО вс рф по периметру острова Тузла і біля в’їзду на так званий “керченський міст”. Зафіксували прибуття до окупованого Криму нової партії російських військових з Амурської області. Розвідали територію 68 окремо військово-морського інженерного полку в Євпаторії та відсутність охорони цього об’єкта.Загалом АТЕШ здійснює регулярне надання даних про дислокацію окупаційних сил рф.
  • Кримські Бойові Чайки (КБЧ) оголосили полювання на наталію дубовік, колаборантку з Криму, яка допомогала окупантській армії, спекулювала на дітях і їхніх листах та плела сітки. Нагадали й про іншу колаборантку — яніну павленко, яка вихваляється продуктивною роботою на окупаційну так звану «адміністрацію» та, крім того, що не припинила свою діяльність, нещодавно відмітилась тим, провела прийом родичів військових рф. Висвітлили й діяльність пари з Алушти, анастасії та алєксєя асетрових, що розвозить гуманітарку кримчанам і людям на тимчасово окупованих територіях, а також, евакуюють росіян із фронту та відправляють туди різноманітну допомогу. Здійснюють чергові погрози окупаційному псу Таліпову, який переслідує мешканців окупованого Криму за проукраїнські позиції.

А ви досі святкуєте Новий рік за радянськими агітками і навіть не здогадуєтесь? Прочитайте і поширте друзям

У Теребовлянську громаду сьогодні, 3 січня, привезли тіло захисника з Кровинки Віталія Дзюня