У Тернополі судитимуть колаборанта, який грабував мирних жителів окупованого Бердянська

Поділитися

За матеріалами Служби безпеки 15 років позбавлення волі загрожує зраднику, який добровільно погодився на співпрацю з ворогом та вступив до незаконного карального органу окупантів – «управління внутрішніх справ по місту Бердянськ та Бердянському району».

Під час досудового розслідування встановлено, що після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну 35-річний житель Донецька прийняв пропозицію представників російської влади та за власним бажанням приєднався до органів окупаційної адміністрації у Запорізькій області.

Російські загарбники призначили його «оперуповноваженим відділу кримінальної поліції», щоб зрадник допомагав їм реалізовувати ворожу політику на захоплених територіях Запоріжжя.

У окупованому Бердянську колаборант проводив обшуки у патріотично налаштованих місцевих жителів та відбирав у них одяг із зображеннями української символіки, Державні прапори України та документи із гербом України. Крім того, він незаконно вилучав у громадян гроші та цінні речі, фактично грабуючи мирне населення окупованого міста.

Наразі Служба безпеки України завершила розслідування протиправної діяльності зрадника. За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт за ч.7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

За співпрацю з ворогом йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Оскільки обвинувачений переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території, його оголошено у розшук. Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до фактичної відповідальності, повідомляє сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області

Державні нагороди вручили сьогодні у Тернополі

Найменші пенсії в Україні отримують на Тернопільщині