Окупована спадщина півдня України

Поділитися

Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини запрошує 2 лютого 2024 року, о 12.00 год., ознайомитися з проєктом “Окупована спадщина півдня України: кам’яні вишиванки Нової Каховки”.
Експозиція створена у березні 2022 року Новокаховським товариством охорони культурної спадщини та Бюро спадщини м. Львова.
Мандрівна виставка вже у багатьох містах України та закордоном, розповідаючи про боротьбу за нашу ідентичність через мистецтво і збереження спадщини.
Захід складатиметься з трьох частин: відкриття виставки, лекції й воркшопу з “кам’яної вишиванки – майстер-класу із різьблення по сирому тиньку, – техніки художника монументаліста Григорія Довженка, що належав до школи бойчукістів.
Майстер-клас проведуть кураторка проєкту, архітекторка Тетяна Євсеєва та реставраторка творів мистецтва з каменю, викладачка ЛДКДУМ ім. І.Труша – Мамчур Ольга.
Захід відбудеться в адміністративній будівлі установи «Музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини» – м.Тернопіль, вул. Медова, 5.
ВХІД ВІЛЬНИЙ!
Проєкт відбувається за підтримки Департаменту культури та туризму Тернопільської обласної військової адміністрації, Херсонської обласної військової адміністрації, Новокаховської міської військової адміністрації.

Юлія Тимошенко:”За ці майже два роки ми – українці – зробили те, що багато хто вважав неможливим”

У Тернополі відбудеться концерт львівського фортепіанного секстету