17 березня у Тернополі відбудеться громадський форум “Жінки. Ми. Безпека”

Поділитися

У неділю, 17 березня 2024 року, відбудеться Перший громадський форум «Жінки. Мир. Безпека.», який приурочений 25-літтю з часу заснування ГО «Асоціація жінок України» – однієї з перших на Тернопільщині жіночих правозахисних організацій.
Метою заходу є обговорення напрямків діяльності, спрямованих на активізацію жіночого руху у подоланні викликів та наслідків російсько-української війни, посилення участі жінок у вирішенні безпекових питань, об’єднання зусиль прогресивних лідерок навколо мирних ініціатив завершення загарбницької війни на умовах України та протидії будь-яким проявам насильства.
Цілі заходу кореспондуються із засадничими положеннями Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека» та є надзвичайно актуальними для України в умовах збройної агресії з боку РФ.
У форумі візьмуть участь відомі на Тернопільщині громадські діячки, військові, волонтерки, науковиці, депутатки, літераторки, медійниці, підприємиці та мисткині.
Серед питань, які будуть предметом обговорення: посилення ролі жінок у політичних та миротворчих процесах; проблеми здоров’я українців та демографічні виклики, спричинені війною; інструменти жіночої культурної дипломатії; інформаційна безпека та роль медіа у гуртуванні суспільства; справедлива соціальна політика держави в умовах війни та інші.
Захід відбудеться в актовій залі Тернопільського обласного краєзнавчого музею (м. Тернопіль, площа Героїв Євромайдану, 3), початок роботи форуму о 12.00 год. Реєстрація об 11.30.
Запрошуємо журналістів до співпраці!
Телефон для довідок: 0678608876
На фото: Слово «МИР» складено жінками Асоціації під час відзначення Дня миру у Тернополі в ході реалізації проєкту «Об’єднання зусиль громадськості та влади у Тернопільській області на виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325», який впроваджувався у 2016 році Асоціацією Жінок спільно з відділом сім’ї та молоді Тернопільської ОДА за підтримки Українського Жіночого Фонду.

Нові правила рекрутингу!

Букмекери назвали фаворита Ліги чемпіонів після жеребкування 1/4 фіналу