Будьте обережні: активізувались шахраї

Поділитися

Чимало громадян стають жертвами шахраїв, які представляються співробітниками банку. Під час телефонної розмови аферисти запевняють про проблеми із банківськими картками. Здебільшого зловмисники запевняють людей, що рахунки заблоковані, невідомі намагаються розрахуватися за товар чи зняти гроші. Також шахраї можуть повідомляти про планову перевірку, кібератаку та пропонувати віддалену заміну SIM-карти.
Для того, щоб начебто убезпечити свій електронний гаманець зловмисники просять довірливих громадян назвати коди, які надійшли у повідомленні, продиктувати конфіденційні дані банківської картки або перерахувати кошти на тимчасовий безпечний рахунок.
Псевдобанкіри, шляхом обману заволоділи коштами жительки Тернополя. Жінка звернулася за допомогою до правоохоронців. Аферисти видурили у потерпілої більше ніж 46 тисяч гривень.
Дану подію дізнавачі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.
Поліцейські нагадують жителям області, як уберегти свої заощадження:
якщо ви отримали подібний дзвінок, негайно припиніть розмову та самостійно зателефонуйте в банк за номером, вказаним на зворотному боці картки, або особисто зверніться у відділення банку;
співробітники банківської установи ніколи не перевіряють персональні дані;
не розголошуйте коди, які приходять на ваш мобільний номер, а також не набирайте невідомі комбінації цифр;
за жодних обставин не переказуйте кошти на будь-які інші рахунки на прохання співрозмовників;
якщо ви зрозуміли, що розкрили персональні дані картки аферистам або з вашим рахунком проводять підозрілі операції – негайно заблокуйте картку та доступ до інтернет-банкінгу, зателефонувавши до банку.
Якщо ви потрапили на гачок аферистів, телефонуйте на лінію «102».

Букмекери назвали фаворита Ліги чемпіонів після жеребкування 1/4 фіналу

“Термін дії вашої сім-карти закінчився”: працівники поліції застерігають від шахрайської пастки