Молоді тернополяни стали суперфіналістами спільного проєкту ЮНІСЕФ та Євгена Клопотенка “Граїмо”

Поділитися

Чотирнадцять підлітків з дев’яти міст України зустрілися в Києві, щоб позмагатися у другому півфіналі гри з популяризації здорового харчування “Граїмо”. Проєкт створений спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та ініціативою з поліпшення культури харчування Cult Food шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

Як це було

У змаганнях взяли участь хлопці та дівчата з Ніжина, Хмельницького, Тернополя, Чорноморська, Плотича, Городища, Старокостянтинова, Заводського та Чорткова. Саме вони набрали найбільшу кількість балів у онлайн-форматі гри “Граїмо”, виконуючи протягом місяця тематичні завдання, які отримували у чат-боті  проєкту. 

Ініціатори гри підготували для півфіналістів сім конкурсів, в межах яких вони: 

  • збирали тарілку здорового харчування;
  • досліджували вміст цукру у продуктах, а також 
  • відгадували назви та інгредієнти корисних страв. 

 

Команди підлітків очолили популярні TikTok-блогерки Євгенія Андрушко та Євгенія Логай. Завдяки їх підтримці та порадам, учасники вправно виконали всі завдання. 

“Цей проєкт показує, що можна грати в ігри й вчитися основам здорового харчування. Одночасно навіть краще, бо молодь в легкій формі засвоює цінні знання: про вибір продуктів, про збалансований раціон і про здорову тарілку. Це не тільки вплине на їхній організм, а й на їхнє майбутнє.”, — коментує шеф-кухар Євген Клопотенко.

Хто переміг

У результаті змагань перемогу здобула команда “Перці” на чолі із Євгенією Логай.  Відтак, Кіра Новіцька (Чорноморськ), Оксана Никируй (Плотич, Тернопільська область), Соломія Вербова (Хмельницький), Дар’я Компанієць (Городище, Черкаська область), Дарина Лавріненко (Фастів, Київська область), Олександра Павлюх (Заводське, Тернопільська область) та Злата Чуба (Тернопіль) вже незабаром візьмуть участь у супер-грі з Євгеном Клопотенком та долучаться до організації спільного тематичного бранчу. 

“Я починала грати цю гру в чат-боті “Граїмо” кілька разів. Програвала, але не здавалася. Продовжувала далі. Так мені вдалося потрапити до півфіналу. Я дуже щаслива, що стала суперфіналісткою. — говорить Дар’я Компанієць з Городища. Закликаю всіх підлітків долучатися до проєкту й дізнаватися про правила здорового харчування.

  Друге місце та призи від організаторів проєкту отримала команда “Морквини”, яку очолювала Андрушко Євгенія. До її складі Вікторія Гаєвська (Старокостянтинів, Хмельницька область), Дарія Єрмакова (Хмельницький), Аліна Єрмакова (Хмельницький), Іван Козаченко (Ніжин, Чернігівська область), Анна Старосенко (Ніжин, Чернігівська область) та Аріна Борщун (Хмельницький). 

Мені дуже подобається кулінарія. Я мрію стати кондитером. Завдяки проєкту, я вперше побувала в Києві. А ще дізналася багато цікавої інформації: як вираховувати цукор в продуктах та у яких стравах більше калорій. Загалом, я дуже щаслива”, — ділиться емоціями Дарія Єрмакова з Хмельницького.

Попереду інших учасників проєкту “Граїмо” чекає суперфінал, тож встигніть зареєструватися у чат-боті. У фіналі всі переможці будуть запрошені до Києва на супергру з Євгеном Клопотенком.

Про проєкт

Проєкт “Граїмо” стартував у середині липня 2023 року та вже об’єднав понад 15 тис. підлітків з  33 міст України. Мета проєкту — в ігровому форматі навчити молоде покоління (підлітків 10-17 років) основам здорового харчування. Молодь має можливість відвідати гру у молодіжному центрі свого міста або ж доєднатися до гри онлайн, зареєструвавшись у чат-боті. Щомісяця організатори визначають переможців гри, які отримують шанс приїхати у столицю та поборотися за право стати суперфіналістами. Перший півфінал проєкту відбувся у листопаді минулого року.

 

Іноземний інвестор шукає на Тернопільщині ділянку для розміщення переробного підприємства

Як ветеранам отримати житло або відшкодування