Депутату з Тернопільщини повідомили про підозру: під виглядом волонтерів переправив за кордон більше 70 військовозобов’язаних

Поділитися

За процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру мобілізованому до лав ЗСУ депутату однієї із сільських рад на Тернопільщині за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний забезпечив одержання у військовій адміністрації дозволів на виїзд за кордон для 74 чоловіків призовного віку в якості водіїв, що здійснюватимуть перевезення медичних товарів і гуманітарної допомоги для потреб військової частини. Насправді ці чоловіки не були залучені до волонтерської діяльності, а потрапивши за кордон назад до України не поверталися.

Встановлено, що депутат забезпечував внесення відомостей про військовозобов’язаних у систему «Шлях», внаслідок чого вони могли легального виїхати за межі України під час дії правового режиму воєнного стану. Він систематично вносив зміни в попередньо створені листи-обґрунтування та звернення щодо анкетних даних тих осіб, яких мав намір незаконно переправити до країн ЄС.

Наразі вирішується питання про обрання для нього міри запобіжного заходу та перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування слідчі Головного управління Нацполіції у Тернопільській області за матеріалами Управління СБУ у Тернопільській області та у взаємодії із Західним регіональним управлінням Державної прикордонної служби України.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає від 5 до 7 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону

СБУ повідомила про підозру російській пропагандистці Симоньян, яка закликала вбивати українських дітей

Роботодавцям Тернопільщини збільшили розміри компенсацій