Як правильно вибрати пневматичну гвинтівку

Поділитися

Пневматичні гвинтівки є одним з найпопулярніших видів зброї. Це не дивно, адже вони зручні в використанні, мають високу потужність та хорошу прицільність. А ще така зброя не потребує спеціального дозволу, як вогнепальна.

Можна просто зайти на сайт https://one-click.com.ua/uk/sportivnaya-strelba/pnevmatika/pnevmaticheskie-vintovki/ і придбати ту гвинтівку, яка відповідає вимогам. Але щоб зробити правильний вибір та не переплатити, важливо розуміти, від чого залежать характеристики гвинтівок.

Річ у тім, що кожен вид такої зброї має свою конфігурацію і залежить вона саме від призначення. 

Які види гвинтівок бувають

Гвинтівки за своїм призначенням бувають для:

  • спорту:
  • полювання;
  • розваг.

А за принципом дії вони розподіляються на:

  • пружинно-компресійні;
  • компресійні;
  • електричні;
  • газобалонні;
  • з газовою пружиною.

Варто пам’ятати, що для спорту та полювання не використовують газобалонні гвинтівки, бо вони не мають тої максимальної точності та потужності, які потрібні, аби поцілити.

Наприклад, для полювання потрібні гвинтівки, які можуть розвинути швидкість кулі не менше 200 м/с. До того ж мисливцям та спортсменам важливо, щоб гвинтівка була максимально легкою. Від цього напряму залежить, наскільки швидко її власник буде переміщатися та як довго зможе з нею пробігти.

Саме через такі високі вимоги до гвинтівки, вона, відповідно, має високі характеристики, а також дорого коштує. Тому якщо потрібна гвинтівка виключно для розваг, не варто купувати мисливську або спортивну. Бо немає сенсу платити більше, аби потім не використовувати всі можливості зброї.

Як правильно обрати гвинтівку для розваг

Якщо є бажання стріляти по банках та монетах, можна обрати варіант з газобалонних моделей. Такі гвинтівки розвивають високу швидкість кулі, тому вона легко пробиває жерсть. Але варто пам’ятати, що такі гвинтівки дійсно потужні, тому користуватися ними треба обережно.

Тому якщо хочеться щось максимально безпечне, можна взяти гвинтівку для тиру. Так, вона має меншу потужність, проте добре регулюється, є точною та має легкий спуск курка.

Обираючи гвинтівку завжди варто читати всі її характеристики, тоді точно не буде проблем із використанням.

Законопроєкт про декларування зброї – аналітики пояснюють, як це працюватиме

Литва и Словакия – путь к ВНЖ