Яка їжа сприяє здоров’ю шкіри?

Поділитися

Здорова шкіра є запорукою краси. Про неї мріє багато людей, які не жалкують грошей на безліч доглядових косметичних засобів. Проте як забезпечити красу шкіри обличчя зсередини? Яка їжа сприяє здоров’ю шкіри?
Аліса Мельник, нутриціолог
Кожна дівчина та жінка прагне завжди мати гарний вигляд та здорову шкіру. Ні для кого не секрет, що основою для досягнення цієї мети є харчування.

Як нутриціолог хочу виділити певні групи продуктів, які мають бути в раціоні кожної жінки щодня, щоб насолоджуватись красою та здоров’ям шкіри.

Овочі, фрукти, свіжа зелень. В них багато вітамінів А, В, С та клітковини.
Пісне (нежирне м’ясо) та яловича печінка. Це джерело заліза, білку, вітаміну А.
Риба та морепродукти. Містять омега-3 жирні кислоти та цинк. Запобігають зневодненню і зниженню тонусу шкіри. Якщо немає можливості вживати ці продукти, можна додати Омегу-3 у вигляді капсул.
Цільнозернові крупи, макарони з твердих сортів пшениці, хліб з висівками. Цінне джерело вітамінів групи В.
Горіхи. Збагачують раціон корисними жирами, антиоксидантами та вітамінами Н і Е.
Окрім харчування, варто пам’ятати також про водний баланс. Оптимально пити 30-40 мл чистої води на 1 кг маси тіла. Вода сприяє зволоженню шкіри та виведенню токсинів з організму.

Марта Ковальська, косметолог медичного центру “Родовід”
Шкіра – це найбільший орган людини.

Краса і здоров’я шкіри – взаємопов’язані концепції, що охоплюють як зовнішній вигляд, так і стан внутрішніх процесів організму. Здорова шкіра виглядає свіжою, гладкою і сяючою, а також має еластичність та здатність до відновлення. Догляд за шкірою, здорове харчування, прийом води та зменшення стресу можуть покращити якість шкіри і сприяти її здоров’ю та красі.

Для підтримки краси шкіри зсередини важливо включати до раціону продукти, багаті антиоксидантами, вітамінами та здоровими жирами. Наприклад, омега-3 жирні кислоти, які містяться в рибі, горіхах та насінні, сприяють зменшенню запалення шкіри. Також важливо пити достатню кількість води для зволоження шкіри зсередини. Овочі та фрукти, особливо ті, які багаті вітаміном С, також корисні для здоров’я шкіри.

Українки можуть ходити до церкви в штанах

Три заклади Тернопільщини надають медичну допомогу передчасно народженим малюкам