Microsoft оголосила про наступне покоління комп’ютерів Copilot+ для штучного інтелекту

Поділитися


Microsoft під час презентації у понеділок, 20 травня, окрім двох новинок – Surface Pro та Surface Laptop – також презентувала нове покоління комп’ютерів Copilot+, розроблених для штучного інтелекту. Вони повністю зосередженні на нових процесорах Qualcomm Snapdragon X Elite та Plus і можливостях ШІ.

Компанія заявляє, що комп’ютери Copilot+ – це найшвидші та найрозумніші комп’ютери з Windows, які коли-небудь створювалися. За даними Microsoft, нові процесори Snapdragon X Elite та Plus здатні виконувати до 40 трильйонів операцій за секунду, мають доступ до найдосконаліших моделей ШІ та автономність, яка досягає цілого дня.

Комп’ютери Copilot+ будуть доступні від виробників-партнерів, таких як Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo та Samsung, а також на власних пристроях Microsoft, як-от вищезгадані Surface Pro та Surface Laptop.

“Протягом минулого року ми спостерігали неймовірні темпи інновацій ШІ в хмарі з Copilot, що дозволяє нам робити те, про що ми навіть не мріяли. Тепер ми починаємо нову главу з інновацій ШІ на пристрої. Ми повністю переосмислили весь ПК – від кремнію до операційної системи, рівня додатків до хмари – зі штучним інтелектом у центрі, що стало найзначнішою зміною платформи Window за десятиліття”, – йдеться у заяві Microsoft.

Подешевшали – яйця, подорожчало – молоко. Що відбувається з цінами на продукти в Україні?

Ветерани та зірки шоу-бізнесу разом зіграли у благодійному матчі з баскетболу