Ваучер на навчання – унікальна пропозиція для ініціативних людей з Тернопільщини!

Поділитися
В Україні діє державна програма видачі ваучерів на навчання за різними професіями. Вона націлена на те, щоб перекрити вартість навчання, повністю або частково, та доступна як для фізичних осіб, так і для бізнесу. Ваучер – це документ, що видається одноразово деяким категоріям громадян, які не зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні і мають професійно-технічну, фахову передвищу чи вищу освіту, та дає людині право пройти навчання за однією із 124-х професій та спеціальностей у сферах ІТ, будівництва, транспорту, освіти, медицини, сільського господарства, соціального обслуговування та ін.
Від початку цього року вже більше 7 тисяч українців скористалися такою можливістю, з них майже 400 отримали ваучери у місцевих підрозділах Тернопільського обласного центру зайнятості (у їх числі – 6 ВПО, 18  осіб з інвалідністю).
Більшість краян обрали навчання чи підвищення кваліфікації у сферах ІТ-технологій та медицини, за професіями – кібербезпека, медицина, фармація, медсестринство.
134 особи отримали ваучери на навчання чи підвищення кваліфікації за робітничими професіями. У топі – екстрений медичний технік, кухар, тракторист, водій. Також краяни здобуватимуть професії: електрогазозварник, швачка, плодоовочівник, кондитер, закрійник, машиніст дорожньо-будівельних машин, токар, бджоляр.
До слова, у межах Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні, грунтуючись на принципах інформаційної та освітньої безбар’єрності служба створює рівні можливості, відкритий доступ до інформації в різних форматах та інклюзивний підхід, зокрема до освіти протягом життя, а також здобуття іншої професії, підвищення кваліфікації чи опанування додаткових компетентностей.
За детальною інформацією зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості, в Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil) або у відділ активних програм зайнятості управління реалізації політики зайнятості Тернопільського обласного центру зайнятості за тел. 0635765756.
Детальніше розповідають директор Тернопільського ОЦЗ Микола Городецький та начальник управління реалізації політики зайнятості ОЦЗ Наталія Брич

Коефіцієнти та вибір Гран-прі Маямі 2024

Чарівність казино в стилі регентства