Москалиха у Козові, що на Тернопільщині, проводила проросійську агітацію в соцмережах

Поділитися

Судитимуть громадянку рф, мешканку селища Тернопільської області, за глорифікацію осіб, які здійснювали збройну агресію проти України
Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо громадянки росії, що проживає в селищі Козова, обвинуваченої у поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, глорифікація осіб, які її здійснювали (ч. 3 ст. 436-2 КК України).
За даними слідства, жінка, перебуваючи на території рф у 2021 році, зареєструвалась у соцмережі «Одноклассники» і продовжувала нею користуватись в Україні після початку повномасштабного вторгнення для публікації матеріалів з виправдовуванням збройної агресії російської федерації.
На своїй особистій сторінці в соцмережі жінка періодично поширювала дописи з глорифікацією осіб, які брали участь у бойових діях проти України. Так, 20 травня 2022 року обвинувачена вподобала і поширила наступний допис користувача «МЬІ – РУССКИЕ»: «А давайте все вместе поддержим наших бойцов, которые сейчас ведут борьбу с нацизмом на передовой! За вами вся россия, мужики!»
Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено наявність в опублікованих матеріалах виправдовування та глорифікації військових країни-агресора.
Завершено досудове розслідування, що здійснювали слідчі УСБУ в області.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури

На Тернопільщині потрібні медпрацівники, водії, продавці, швачки, кухарі

Парламент підвищує акциз на пальне. На скільки зростуть ціни на бензин, дизель та автогаз?