Чи брати кредит онлайн: переваги та недоліки послуги

Поділитися

Онлайн-банкінг назавжди змінив життя людей. Не потрібно йди до банкомата, щоб перевірити стан рахунку чи кожного разу відвідувати відділення для розв’язування питань та отримання послуг. Зараз практично всі фінансові операції можна зробити через інтернет. Зокрема отримати онлайн кредит в банку або іншій установі. Однак варто пам’ятати про специфіку цієї послуги, зважити всі «за» та «проти» і відповідально ставитись до виконання умов договору.

Аргументи «за» онлайн-кредитування

Головна перевага оформлення позики онлайн — її доступність у будь-який час, незалежно від місцеперебування користувача. Щоб отримати кошти, не потрібно підлаштовувати свої плани під графік роботи відділень банку, які зазвичай зачинені у вихідні. Укласти договір можна прямо з дому, в транспорті, в офісі, не відволікаючись від роботи тощо. Головне, щоб в цьому місці був доступ до всесвітньої мережі.

Клієнти банків зазначають й інші переваги онлайн-кредитування. Зокрема:

  1. Відсутність бюрократії — для отримання коштів необхідні лише паспорт та номер платника податків. Договір підписується онлайн та надається позичальнику в електронному вигляді. Виключення становлять певні цільові позики (наприклад, іпотека чи кредит на відкриття власної справи).
  2. Швидкий розгляд звернення — отримати рішення про надання онлайн-кредиту можна в той же день, ба навіть за кілька хвилин. Наприклад, клієнтам Ідея Банку знадобиться почекати всього 60 секунд, щоб мати відповідь від установи. Звичайно, є банки, яким потрібно більше часу. 
  3. На сайті доступна вся необхідна інформація про послуги — ви можете проаналізувати пропозиції фінансової установи в комфортному темпі, порівняти їх та вибрати оптимальний варіант. Не потрібно намагатись зрозуміти пояснення менеджера чи поспіхом вичитувати умови договору.

«Походити» по сайту фінансової установи корисно, адже ви можете навіть не здогадуватись про деякі продукти, які вона пропонує. Наприклад, про вигідні позики для молодих підприємців чи пенсіонерів. 

«Підводні камені» онлайн-кредитів

Перед тим як оформити онлайн-позику, врахуйте її особливості:

  • висока ставка — основний мінус, пов’язаний із ризиком неповернення;
  • приховані комісії — деякі банки включають додаткові платежі в договір, тому важливо уважно його вивчити;
  • короткостроковість — не всі банки пропонують тривалі терміни, як, наприклад, Ідея Банк, де кредит надають на строк до 60 місяців.

Врахуйте, що несвоєчасна оплата заборгованостей та ігнорування зобов’язань може завдати шкоди вашій кредитній історії. Слідкуйте за регулярністю платежів і не намагайтеся ухилитися від виплат, сподіваючись, що банк забуде про ваш борг. Лише відповідальна поведінка в питаннях кредитування забезпечить вам позитивний розвиток подій.

Мені “подобається”, коли викладуть в мережу фотографію кефіру в скляній пляшці або бутилку водки з пробкою “чебурашка” і млосно так пишуть внизу “А пам’ятаєш?”

Як українці ставляться до легалізації медичного канабісу? Політики можуть розслабитись – їхня агітація не діє