Дружин і мам військових запрошують на безкоштовні проєкти відновлення у Карпатах

Поділитися

Програма «Відновлення під час війни» працює з травня 2022 року, її пройшли понад 1,6 тисячі українських жінок, а разом з дітьми загальна чисельність учасників Програми сягнула трьох тисяч. Програма триває і розпочинає підготовку до наступних – осінньо-зимових проєктів для дружин і мам захисників і захисниць.

Ці проєкти не мають аналогів в Україні, адже забезпечують комплексний підхід у психологічній реабілітації: тривають 21 день у мальовничому пансіонаті Карпат і передбачають заняття та активності, спрямовані на покращення та стабілізацію психоемоційного й фізичного стану жінки, роботу зі стресом, проживання втрати, попередження ПТСР. Зокрема, під час проєкту учасницям забезпечуються безоплатно:

  • щоденні групові та індивідуальні консультації з кращими психологами України (Інституту психології ім. Г.С. Костюка НАПН України, кафедри психології НаУКМА, Центру психології здоров’я (Львів, УКУ), Міжнародного інституту післядипломної освіти (Київ, Україна), Ізраїльського волонтерського проєкту психологічної підтримки);
  • заняття з арттерапії, тілесної терапії, творчі майстер-класи, уроки психологічної самодопомоги;
  • проживання в комфортному номері пансіонату з триразовим харчуванням;
  • можливість додаткових онлайн-консультацій з психологом за потреби.

 

До участі в Програмі запрошуються:

  • дружини, мами, доньки й сестри військовослужбовців, які перебувають на передовій, або перебувають у полоні, зникли безвісти; або отримали поранення, що призвело до інвалідності 1 групи (за наявності довідки з вказаним статусом);
  • жінки, які втратили близького члена родини у результаті військових дій;
  • жінки, які перебували в окупації, у полоні, або в облозі під обстрілами понад місяць.

Участь у Програмі можлива без дітей і з дітьми віком від 3 до 16 років. Під час Програми з ними займаються досвідчені вихователі та педагоги.

Щоб потрапити на Програму, потрібно заповнити анкету за посиланням, уважно прочитавши передмову анкети: 
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScU1hL9xZ4Hr8nan1SaXACV-s__ijO_PKemHYzPGljAktbdCA/viewform

Важливо! Кожну анкету розглядають психологи Програми, які за допомогою обов’язкового скринінг-тестування жінки визначають її стан. В залежності від стану жінці можуть запропонувати замість тритижневого проєкту відновлення інший ефективний вид підтримки: методики самодопомоги або безкоштовний курс онлайн-консультацій з психологами.

 

Вибори під час війни: чи готова Україна до голосування?

СБУ затримала двох очільників ТЦК на Київщині та їхнього спільника, які “заробили” на ухилянтах понад 1 мільйон доларів