Україна здобула золото в командній шаблі на Олімпіаді в Парижі

Поділитися
Paris 2024 Olympics – Fencing – Women’s Sabre Team Gold Medal Match – Grand Palais, Paris, France – August 03, 2024. Eunhye Jeon of South Korea in action against Olga Kharlan of Ukraine during the Gold medal match. REUTERS/Albert Gea

Збірна України виграла “золото” жіночих командних змагань з фехтування на шаблі. У фіналі “синьо-жовті” здобули вольову перемогу над збірною Республіки Кореї.
В заключній для України фехтувальній дисципліні “синьо-жовті” стартували у складі нової бронзової призерки особистого турніру Ольги Харлан, Аліни Комащук, Олени Кравацької та Юлії Бакастової.
Протистояння розпочалося з перемоги Харлан над Джон Енхе — 5:3. Після третини матчу українки поступалися 13:15 — Бакастова першу сутичку програла, а Комащук звела свій бій до нічиєї.


Бакастова поступалася і в другій своїй сутичці, перш ніж Харлан скоротила відставання у загальному рахунку до двох уколів — 23:25. Різниця зберігалася й після другого поєдинку Комащук — 28:30.
Паритет для українок відновила Бакастова — за рахунку 31:31. Чой Себін перед двома заключними сутичками повернула Республіці Кореї перевагу в два уколи — 33:35 перед виходом на доріжку Комащук.
Джон Енхе завдала Комащук першої поразки у фіналі — 4:5 та загальні 37:40 на користь кореянок. На вирішальну сутичку до 45 балів на доріжку повернулася Харлан.
Чемпіонка Пекіна-2008 стартувала з ривка 3:0 і недовзі зрівняла рахунок — 42:42! Харлан продовжила серію трьома результативними уколами і виборола для України перше “золото” Олімпійських ігор-2024!

Україна потопила “Ростов-на-Дону” – підводний човен у Криму

Зберегти Суспільне мовлення – зберегти демократію в Україні