Як працює російська пропаганда: використовує внутрішні проблеми і тріщини в українському суспільстві, щоб максимально поляризувати українське суспільство і посіяти зраду

Поділитися
Перше. Це не вірш Ліни Костенко, попри те, що його масово поширюють у соціальних мережах та месенджерах.
Друге. Цей твір показує, що російська пропаганда працює. Так, вона використовує внутрішні проблеми і тріщини в українському суспільстві, щоб максимально поляризувати українське суспільство і посіяти зраду.
Проаналізуймо деякі рядки.
Київ співає, Херсон догорає – але насправді Київ теж обстрілюють і атакують ракетами і шахедами. Через атаку 8 липня у Києві загинули 33 людини, пошкоджено 129 будівель, Наприклад, у житловому будинку на вул. Володимира Сальського в Шевченківському районі загинули 14 мешканців, з них — 5 дітей.А атаки на Охматдит (найбільшу дитячу лікарню України) і на клініку «Адоніс»? Або у ніч проти 31 липня рф здійснила потужну атаку на Україну, проте головним напрямком був Київ. На місто запустили понад 40 дронів. Але місто продовжує жити, і так, в переходах можна побачити музикантів, у закладах відвідати стендап-шоу, а на вулицях – дітей, молодь та людей дорослого віку. Це найкращий доказ того, що столиця, як і вся Україна стоїть і нас так просто не зламати.
Люди вмирають як в Бериславі, так і в Харкові, Дніпрі чи Києві. На превеликий жаль, прифронтові регіони страждають від постійних обстрілів більше. Причина одна: росія використовує тактику випаленої землі – знищує усе, що не змогла захопити.
Чи відзначають весілля чи дні народження? Так. Це теж ознака того, що життя продовжується. І так, нас теж вкурвлює, коли окремі персонажі влаштовують весілля за кількадесят мільйонів. Скандали, яке це викликає, показує, що суспільство критично ставиться до таких святкувань. До речі, СБУ затримала екс-прокурора, оголошеного в розшук, і тещу-адвоката, яка займалася схемами для ухилянтів. Обидва відомі за скандалом з “елітним” весіллям у Львові, яке відбулося у жовтні 2023 року.
А ще про «бидло приходить до влади». Але владу у нас не захоплювали, владу обирають на виборах у демократичний спосіб. І за тих, хто зараз при владі, був раніше або буде обраним у майбутньому несуть відповідальність усі українці: і ті, хто віддають свої голоси і ходять на вибори, і ті, хто ігнорує вибори, і ті, хто ведеться на популізм, і ті, хто керується не гучними обіцянками, а розумінням того, як працюють владні інституції. І так, популістів обирають у десятках країн, окрім тоталітарних режимів. Це загальнодемократичні процеси, хоч якби хотілося перекласти відповідальність на когось іншого. Цікаво, чи знають ті люди, які поширюють цей вірш, скільки коштів виділяється з бюджету їхньої громади і на що, чи знають депутата, який обраний по їхньому мажоритарному округу до Верховної Ради?
За 30 років з усіма проблемами і викликами Україна залишається незалежною державою, яка протистоїть в рази більшому ворогу, який має на меті нас знищити.
На превеликий жаль, є ті, хто тікає з України, тусить на островах, проте підтримка українців, донати, волонтерство, тисячі волонтерських ініціатив доводять, що нам не всеодно. Люди є різні, проте ми єдина країна.
А пропаганда працює дуже тонко, вона, підсвічуючи певні проблеми, формує настрої зради і зневіри серед українців. Будь ласка, не ведіться на це.

В Україні найбільше ловлять карасів і лящів

Основні герої та персонажі Kingdom of Bretonnia у Warhammer: The Old World