70 американських бізонів оселилися на Рівненщині

Поділитися

На “Оленячій фермі” в селі Костянтинівка на Рівненщині вже рік мешкає стадо з 70 американських бізонів. Тварин привезли з Данії, і за цей час вони вже встигли народити потомство. Для бізонів облаштували окреме пасовисько площею до 3 гектарів, яке планують розширювати, про це повідомляє Суспільне Рівне.

Доглядач за бізонами Андрій Лех розповідає, що тварин годують вівсом, травою і сіном. Місцеві жителі також приносять для них яблука та зілля з городу. Раз на рік проводиться вакцинація тварин. Власник ферми Дмитро Корзун пояснює свій вибір на користь бізонів. “Люблю великих тварин: буйволи, бізони, зубри подобаються. Через те, що зубр європейський — червонокнижний, і їх не можна тримати в напіввільних умовах, а бізони схожі на них, то вирішив саме їх завести”.
“Оленяча ферма” працює вже понад шість років і стала популярною туристичною атракцією як для місцевих жителів, так і для гостей з інших регіонів України. Окрім бізонів, на фермі мешкає понад 200 тварин, включаючи оленів, косуль, нубійських кіз, баранів, буйволів, а також 300 птахів, серед яких дикі качки та лебеді.
Унікальність цього місця полягає не лише в різноманітності тварин, але й у тому, що вхід на територію ферми безкоштовний. Це дозволяє всім охочим познайомитися з екзотичними для України американськими бізонами та іншими мешканцями ферми.
Плани щодо розширення пасовиська та збільшення стада бізонів свідчать про успішність проєкту та його перспективи. “Оленяча ферма” стає важливим осередком збереження та розведення рідкісних видів тварин на Рівненщині, сприяючи розвитку екотуризму в регіоні.

У Борсуківській громаді віддали останню шану загиблому військовому Сергію Андрійчуку

Кількість лисиць в Україні зросла в 4 рази за роки війни