Гроші за ухилення від мобілізації та закриття кримінального провадження – ділка з Тернопільщини затримали

Поділитися

За процесуального керівництва прокурорів Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 39-річному жителю Чортківського району за фактом одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний обіцяв військовозобов’язаному за гроші вирішити питання щодо його не призову на військову службу під час мобілізації. А також обіцяв допомогти уникнути кримінальної відповідальності за ухилення від призову.

Для реалізації протиправних задумів підозрюваний мав вплинути на працівників районного відділу поліції та ТЦК. Свої послуги оцінив у майже 6 тисяч доларів США та 23 тисячі гривень.

Під час отримання 500 доларів США другої частини обумовленої суми коштів підозрюваного затримано у порядку ст. 208 КПК України. Напередодні він отримав аванс у розмірі 5500 доларів США. Правоохоронці задокументували усі епізоди передачі неправомірної вигоди.

Наразі прокурори подали до суду клопотання про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Тернопільській області за оперативного супроводу Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України та Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону

Чому соціалізм і комунізм не працює?

Я йду в СЗЧ до встановлення чітких термінів служби