На Монастирищі влада занедбала “Романову долину”, де поховані 54 воїни УПА

Поділитися
Ось так і забуваємо місця вічної слави воїнів УПА. В той час, коли не можна було їхати в урочище “Романова долина”, люди таємно туди добирались! А зараз про все забули, або ж хочуть забути!
Скільки років вже не відбуваються віче-реквієм в урочищі? З яких це причин?
Була зроблена чудова дорога до місця слави, а зараз не те, що проїхати неможливо, а взагалі пройти по тій “дорозі”!
Можливо, владі встидно везти людей на могилу, адже там настільки все занедбано, що просто сумно на це дивитись! А там поховані 54 воїни УПА, які в нерівному бою з енкаведистами віддали життя за волю і незалежність України!
Встидно, що пам’ять героїв не шанують!!!
Нижче подаю фотографії могили, які я зробив в червні цього року. Фарба облетіла, могила заросла, квіти стоїть ще, мабуть, з останнього заходу, який відбувався в 2021 році.
Зате влада постійно наголошує на вихованні патріотизму! А своїм прикладом показано, що історична пам’ять полеглих воїнів не в пріоритеті нашої влади…

P.S.

20 вересня 2024 року відбудуться пам’ятні заходи з нагоди 80-х роковин героїчної загибелі вояків УПА від рук енкаведистів в лісовому урочищі “Романова долина”:
10.00 год. – поминальна служба Божа в церкві Воздвиження Чесного Хреста Господнього м. Монастириська, а також в церквах с.Горішня Слобідка, с.Швейків та с.Заставці;
– покладання квітів від представників влади до могили полеглих героїв – вояків УПА в урочищі “Романова долина”;
11.00 год. – в Центральній публічній бібліотеці м.Монастириська пройде показ фільму “Хроніки УПА 1942 – 1954 рр.” (частина І), а також буде представлена до перегляду тематична книжкова виставка.
ВШАНУЙМО ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЇВ!

 

В Україні пройде перший всеукраїнський фестиваль ветеранської культури

Співачка Julia Montblanc презентувала пісню і кліп про здійснення мрій “Я Вільна”