Браконьєр заплатить півмільйона гривень за незаконний вилов раків

Поділитися

Біляївський районний суд Одеської області виніс вирок у справі про незаконне рибальство, зобов’язавши браконьєра відшкодувати державі 483 140 гривень за завдані збитки рибному господарству. Про це повідомляє Державне агентство України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм.

Суд визнав порушника винним у вчиненні кримінального проступку за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду). Окрім відшкодування збитків, браконьєру призначено штраф у розмірі 17 000 гривень.

Інцидент стався у червні 2024 року на річці Дністер. Рибоохоронці Одеської області виявили порушника, який за допомогою сіткоснастевого знаряддя лову незаконно виловив 145 раків у період заборони на їх вилов.

Це рішення суду є важливим прецедентом у боротьбі з незаконним виловом водних біоресурсів. Воно демонструє серйозність наслідків для тих, хто порушує правила рибальства та завдає шкоди екосистемі водойм.

Державне агентство з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм нагадує рибалкам про необхідність дотримання правил рибальства та наголошує, що варварське ставлення до природних ресурсів неминуче призводить до суворого покарання.

У Тернополі презентують книгу політв’язня радянських концтаборів Миколи Горбаля “Деталі піщаного годинника”

Священик про Хелловін: “Безумовно, українські чорти значно патріотичніші”