Замість совєцьких “голубих вогників” українці вже чекає вишуканий різдвяний контент

Поділитися

«Територія РіздвА» перетворюється на нову українську традицію. Замість совєцьких «голубих вогників» українці вже чекають вишуканий різдвяний контент від ініціаторки і натхненниці проекту Анжеліки Рудницької та команди «Територія А» й слідкують за процесом створення альбому в соцмережах.
Цьогоріч команда записує різдвяний альбом під гаслом «Дух нескорених». У ньому задіяні артисти, військовослужбовці і ветерани. Деякі військові – професійні музиканти, але є й ті, хто вперше стояв перед мікрофоном.
«Було ризиковано поєднувати у дуети дуже різних людей, але такі експерименти завжди цікаві. І у цьому теж є трішечки дива, якого нам всім не вистачає у житті», – розповідає Рудницька.
Імена, які вже оприлюднила «Територія А»:
народний артист Павло Зібров і парамедикиня 92 бригади Юлія Куба Сідорова, яка з 2014 року на фронти;
співачка, авторка пісень і віднедавна захисниця Христина Панасюк та лідер гурту «KARTA SVITU», майстер мемів, автор супер-хіта «Пес Патрон» Іван Марунич;
лідерка гурту «Е.К.А.» і солістка ансамблю Прикордонної служби України Катя Бойко та співак, ветеран Михайло Панчишин (Ptashkin), який воював під Бахмутом;
співак і автор пісень Влад Дарвін та солістка ансамблю ЗСУ Маргарита Мелешко;
лідер гурту «Тінь Сонця» та військовослужбовець Сергій Василюк;
співачка Оксана Муха та поет, захисник Артем Полежака, який воював у Серебрянському лісі, у Кліщіївці під Бахмутом, нині служить у «Культурному десанті» та багато інших, імена яких поки не розсекречують. Так само, як і те, з яким співатиме разом ініціаторка «Території РіздвА» Анжеліка Рудницька.
Альбом обіцяє бути цікавим не лише іменами, а й музично. Колядки і щедрівки переосмислені аранжувальником Едуардом Приступою (Ділею) і звучатимуть сучасно і незвично.
За традицією будуть і спільні пісні: музичний символ «Території Різдва» – пісня «Дай щастя всім» та повстанська версія «Нова радість стала», записана у Косівському районі фольклористом і волонтером Валерієм Гладунцем.
Вже втретє «Територія РіздвА» створюється за підтримки Українського культурного фонду.
«Місія нашого різдвяного проекту – берегти, шанувати, популяризувати українську нематеріальну спадщину. Наповнювати її сучасним звучанням, голосами сьогоднішніх зірок і героїв. Закохувати в українську культуру людей по всьому світові. Нести світло у найстрашніші часи. І дякувати тим, завдяки кому ми досі бачимо і відчуваємо це світло. «Територія Різдва. Дух нескорених» – це наша рефлексія на час, в якому ми живемо», – акцентує Анжеліка.
Відомо також, що в альбом увійде 12 колядок та щедрівок, більшість із них мало відомі українцям, та кожна з них – національний скарб України.
Більше про перебіг проекту можна дізнатися на ютуб-каналі Анжеліка Рудницька, де і відбудеться прем’єра у грудні 2024 року: https://www.youtube.com/@rudnytska
«Територія Різдва» єднає!

CBD капсули: показання, дія, протипоказання

У Києві презентували дослідження “Освіта під час війни: досвід українських шкіл”